Az 5 legfontosabb tanács pattanásos bőrre – A legnépszerűbb bőrgyógyásztól

Az 5 legfontosabb tanács pattanásos bőrre – A legnépszerűbb bőrgyógyásztól

Címlap / Stílus / Arc / Az 5 legfontosabb tanács pattanásos bőrre – A legnépszerűbb bőrgyógyásztól

A doktornőt sokan követik a kissé bizarr kommentért, ami sokaknak hihetetlen kielégülésérzést okoz, a bőrgyógyász azonban fontosnak tartja az edukációt is, és igyekszik minden videóval valami fontos tudást is átadni. Dr. Lee most azoknak üzent, akiknek pattanásos a bőre. Szerinte számukra ez az 5 legfontosabb dolog, amit tudniuk kell.

Dr. Lee természetesen nagyon gyakran kapja meg a kérdést: szabad-e nyomkodni a pattanásokat? Mint minden bőrgyógyász, természetesen úgy véli, hogy ez nem jó ötlet, azonban hozzáteszi, hogy pontosan tudja, hogy az emberek nem tudják megállni a dolgot, ezért felelősségének érzi, hogy elmondja, mikor okoznak vele a legkevesebb kárt.

Azt mondja, amikor a pattanás inkább csak érződik, mint látszik, ne érdemes elkezdeni nyomogatni, préselgetni. Ha végképp nem tudod megállni a dolgot, akkor nyomd ki a pattanást, amikor már fehér a közepe.

PeopleImages/istockphoto.com

Használj szalicilsavas termékeket a pöttyök ellen

A szalicilsav egy fantasztikus összetevő, amely megelőző elven működik – mondja a doktornő. Ez egy olyan kémiai héjsav, amely elég kicsi méretűre kristályosodik ahhoz, hogy valóban meg tudjon ülni a pórusunkban, így segít megtisztítani őket. Segít megszabadulni a szennyeződéstől és a törmeléktől, az olajtól, az elhalt hámsejtektől.

„Ez valóban az elsődleges dolog, amit a pattanásokkal kezdened kell: megpróbálni a lehető legtisztábban tartani a pórusokat. Amikor itt szennyeződések halmozódnak fel, azokhoz baktériumok kapcsolódnak, és így jelennek meg a vörös dudorok”

– magyarázza.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást