Hogyan irtsuk a bolhákat?

Hogyan irtsuk a bolhákat?

Címlap / Életmód / Hogyan irtsuk a bolhákat?

Legjobb védekezés a megelőzés

Természetes, hogy a legjobb, ha megelőzzük a problémát, azaz a kedvencünk nem gyűjti be ezeket a szapora kis lényeket. Ehhez nagyban hozzájárulhat a bolhairtó nyakörvek, cseppek vagy épp a samponok használata. Ezek mind megelőzést és megoldást is kínálnak egyszerre. Ha pedig igazán biztosra mennénk, akkor a legjobb megoldás, ha ötvözzük egymással a különböző gyógymódokat.

Mondjuk egy bolhairtó nyakörv használata nyugodtan megtörténhet azután is, hogy bolhairtó samponnal mostuk meg a négylábút. Ezzel hosszú hetekre bebiztosíthatjuk magunkat. 

Léteznek természetesen házi praktikák is: keverjünk össze levendulaolajat és rozmaringolajat, majd hígítsuk fel vízzel és spricceljünk belőle a négylábú közvetlen környezetére, például a kutyaházra, fekhelyre. 

A bolhairtó sampon használata

Mivel a bolhairtó sampon megfelel tüneti kezelésnek és megelőzésnek egyaránt, így nyugodt szívvel használhatjuk bármikor. Az alkalmazása igen egyszerű, hiszen kéthetente bőven elegendő egy alapos fürdetést csinálni a négylábúnak. Ha megelőzésként csináljuk, akkor az egy nagyon jó elképzelés, ha pedig már beütött a baj, akkor lehetőleg minél előbb kezdjük el a bolhairtó sampon használatát, mert igazán kényelmetlen és kellemetlen lesz az, amikor az egész lakást ellepik a bolhák.

Sajnos az a rossz hírünk, hogy nemcsak az állatokon telepszenek meg a bolhák, hanem az embereket is előszeretettel választják otthonuknak. 

Első lépésként készítsünk egy hígított oldatot a bolhairtó samponból, lehetőleg olyan mennyiségben, amivel alaposan át tudjuk mosni a kutya szőrét. Ezt egy szivaccsal tudjuk a legkönnyebben megtenni. Ha kellően átnedvesedett a kutya szőre, akkor egy kis hatóidő után nincs más dolgunk, mint leöblíteni róla a sampont. Végül pedig ha megszáradt, akkor már hatékony védelemmel rendelkezik. Ha tüneti kezelésként alkalmaztuk, akkor érdemes hetente megismételni, míg tökéletes végeredményt nem tapasztalunk. 

A fekhelyét is érdemes rendszeresen, alaposan kiporszívózni, mivel ezek az élősködők nem csak a négylábúak szőrében telepednek meg, hanem birtokba veszik az élőhelyüket is. 

Mivel ez egy véget nem érő folyamat, ezért érdemes mind a bolhairtó sampont, mind pedig a nyakörveket, sprayket, cseppeket rendszeresen alkalmazni. Ha mindezekkel lelkiismeretesen bánunk, akkor jó eséllyel mind a kedvencünk, mind pedig az otthonunk megúszhatja a bolhákkal való közelebbi ismeretséget. Ha pedig tanácstalan vagy, hogy melyiket válaszd, akkor nézz körül a Kedvence.hu kínálatában, ahol biztosan megtalálod a megfelelő terméket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást