Életmód / Egészség / Lélek

Boldogságlista: csináld meg most ezt a 7 dolgot, és sokkal boldogabb leszel!

Olvass el egy önismereti könyvet

Mindegy, hogy egyébként sokat olvasol, vagy ezer éve nem vettél a kezedbe könyvet, most eljött az ideje annak, hogy az önismeret témáját járd körbe!

Kalandregények és szerelmes történetek helyett próbáld meg inkább saját magadat megismerni, attól függően, hogy mi az, ami igazán érdekel téged.

Ez lehet akár azzal kapcsolatos, hogy vajon miért nem sikerült rátalálnod a szereleme egy ideje, vagy akár azzal, hogy mi a szeretetnyelved, de azt is kiderítheted, a különböző félelmeid miből fakadnak valójában.

Könyvek terén óriási a választék, úgyhogy nézz körbe a neten, találd meg a neked szimpatikusat, és vágj neki az olvasásnak! Egészen új oldaladat is megismerheted ennek köszönhetően.

Csak napi negyed óra

Mikor volt utoljára példa arra, hogy 15 percen át egyedül üldögéltél, gondolkodtál, nem nyomkodtad a telefonodat, és hagytad magad feltöltődni?

A karantén előtt valószínűleg nem jutott erre időd, és nem kizárt, hogy mióta otthon vagy, nem jutott eszedbe odafigyelni erre. Pedig óriási ereje van annak, ha a nap végén leülsz egy kicsit gondolkodni.

Ülj ki a kertbe vagy az erkélyre, esetleg nyisd ki teljesen az ablakot, húzz oda egy széket, és tedd félre a mobilodat erre a negyed órára.

Figyeld a tájat, hangolódj a természet zajaira, és napi 15 percre zárd ki a fejedből az összes problémádat.

Ennyi neked is kijár!

Heti egy szépségnap

Most nem kell minden reggel kicsípnünk magunkat, és valljuk be, a hajmosást sem csináljuk olyan gyakorisággal, mint a karantén előtt.

De azért a lelkednek szüksége van arra, hogy jól érezd magad a bőrödben, és elégedett legyél a külsőddel.

Úgyhogy hetente egyszer iktass be egy szépségnapot, amikor mindent olyan dologra sort kerítesz, ami dob az önbizalmadon.

Jöhet a bőrradírozás, a hajmosás és kondicionálózás, a körömlakkozás és a teljes testápolózás!

Mire ezzel végzel, máris sokkal vidámabb és kiegyensúlyozottabb leszel.

Napi egy hívás

Valószínű, hogy a csetelés nálad sem maradhat el most, de mi a helyzet a telefonálással, videócseteléssel?

Fontos, hogy időnként halld mások hangját, és valódi beszélgetéseket tudjatok lefolytatni, nem csak néhány szóban egy csetüzenetben.

Úgyhogy mostantól minden nap hívj fel valakit akár telefonon, akár Skype-on!

Ha egyedül vagy most, egyébként is nagyobb szükséged van a személyes kontaktusra (virtuális formában is számít) amennyiben pedig a családoddal vagy, szintén nem árt a lelkednek egy kis változatosság.

Amikor vége lesz

Bár most még nem igazán látjuk, hol van az alagút vége, egyszer úgyis eljutunk oda. Ekkor pedig elkezdheted bepótolni mindazt, ami kimaradt az életedből az elmúlt hónapokban.

Hogy ne akkor kelljen kitalálnod, mit is szeretnél csinálni, készíts magadnak egy karanténon kívüli bakancslistát, és írd össze őket.

Írd fel, hogy hova utazol el először, ott mit nézel meg, és kivel teszed majd mindezt.

Jegyezd fel azt is, hogy kikkel és milyen programokat fogsz végiglátogatni, ha már lehet: állatkertezés az anyukáddal, mozizás a legjobb barátnőddel, egy jó házibuli a barátokkal…

Óriási erőt ad, ha van mit várnunk, és most erre különösen nagy szükségünk van!

Tanulj ki valami újat

Most itt a lehetőséged arra, hogy fejleszd magad, és új vizekre evezz. Mi az, amit mindig szerettél volna kitanulni?

Kalligráfia, képszerkesztés, festés, barkácsolás… a lista hosszasan folytatódhat, neked pedig csak azt kell kiválasztanod, melyik a legszimpatikusabb.

Természetesen ennyi idő alatt, személyes tanítás nélkül ez nem egyszerű, de igenis elkezdheted felépíteni az alapokat a házi karanténban, és fejlesztheted magad. Válassz egy dolgot, amit régóta érdekelt, és kezdj végre neki.

Mindegy, hogy milyen lassan haladsz, akkor is büszkeséggel fog eltölteni az, hogy mindezt egyedül sikerült megcsinálnod!

Ami a konyhát illeti

Most időd nyílik a főzésre, sütögetésre, új recepteket próbálhatsz ki, és egészségesebben tudsz étkezni.

De ne kövesd el azt a hibát, hogy a szabadidőd 90%-át a konyhában töltöd, a maradék 10-ben pedig fáradtan fekszel a kanapén, mert semmi másra nincs erőd!

Szuper dolog, ha főzőcskézel, de amikor már kezded kicsit tehernek érezni, inkább tedd félre a dolgot, legalább egy napra.

A házhozszállítás most még nagyobb erőkkel folyik, mint a koronavírus előtt, de ma már adalékmentes készételeket is tudsz venni, amiket két perc megmelegíteni.

Időnként iktass be előre ilyen pihinapokat hetente egyszer-kétszer, máskülönben fáradtabbnak fogod érezni magad, mint a házi karantén előtt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást