A boldog házasság 6 titka – hús-vér párok tollából

A boldog házasság 6 titka – hús-vér párok tollából

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A boldog házasság 6 titka – hús-vér párok tollából

„A házasság nem kis meló” – mondják sokan, és igazuk van. Nem mindegy azonban, hogy az ember milyen kedvvel, kitartással, illetve odaadással végzi ezt a „munkát”. A következő alaptételek megfontolása azoknak is segíthet, akik még nem érzik, hogyan lehetséges egy másik ember mellett kitartani akár az idők végezetéig.

Bizalom

„Nem ítélkezünk egymás felett. Megbízunk a másikban. Nem az a klasszikusan viharos kapcsolat a miénk. Valószínűleg senki sem fog könyvet írni vagy filmet forgatni rólunk. De nekem elég, hogy olyan kapcsolatban vagyok, amilyet mindig is álmodtam magamnak” – írta egy felhasználó a Redditen arra a kérdésre, hogy szerinte mi a boldog házasság elsőszámú titka.

Bizony, ebben minden benne van: az a bizalom a legértékesebb, ami nem „kifelé” szól, tehát nem a környezet számára demonstrálja, mennyire megbízol a férjedben. Hanem a lelked mélyén lakik az érzés, csendesen.

Minden emberi kapcsolatban megfigyelhető egyébként, hogy minél inkább hangoztatja valaki a bizalom ideáját, annál inkább hadilábon áll vele…

A rózsa és a tövis

„Jövő héten lesz a 19. házassági évfordulónk. Igen, ennyi év után is vele maradok, mert maximálisan tisztelem azért, hogy a nehéz időkben mellettem volt, és fogta a kezemet. A jó idők jók voltak, a legrosszabbak azonban tízszer annyira rosszak. A köztünk lévő barátság és kötelék azonban mit sem gyengült a viharok alatt” – írta másvalaki a téma kapcsán.

Még véletlenül se ijedj meg a „barátság” szótól, hiszen ez pozitív minőségi átalakulást jelöl.

Ha ugyanis felszáll a rózsaszín köd, a maga teljes valójában fogod látni a férjedet, és ő is téged.

Bizony, erő és egymás iránti tisztelet kell az ezzel való szembenézéshez. Amennyiben ez megvan, az egész világ a tiétek lehet!

Tisztelet

„39 éve vagyunk házasok. Miért? Mert még mindig azt a furcsa, meleg csomót érzem a hasamban, amikor hallom, hogy megfordul a kulcsa a zárban. Tisztelettel bánik velem, és mókás társaság akár egy hosszabb autóút során” – tette hozzá egy idősebb redditező.

Ebből is látszik, hogy nem feltétlenül szükségszerű a másikra ráunni.

A tisztelet érzése egyfajta alapot nyújt ehhez, hiszen akit sokra tartasz, eleve nem akarod félredobni valaki másért csupán amiatt, mert az idő múlásával fakulnak az érzelmek.

Figyelem: a tiszteletnek az is része, hogy miként kéred meg egy olyan hétköznapi dologra, mint a szemét kivitele!

Apró örömök

„Ő az, akivel a legjobban szeretek együtt lenni. Legyen szó akár éttermi vacsoráról, akár őrült tombolásról egy koncerten, vagy összebújós tévénézésről a kanapén… Ráadásul ő is ugyanígy érez irántam. Ez szuper! Nem számít, mit dob nekünk a gép – és jó néhányszor dobott már rosszat is –, mindig tudjuk, hogy ott vagyunk a másiknak – mesélte egy újabb lelkes feleség a közösségi portálon.

Bizony, rettentően fontos, hogy a nagy közös célok megvalósítása közben ne feledkezzetek meg a hétköznapok apró örömeiről sem.

Hiába güriztek ugyanis a „kertes ház, gyerek, kutya” kombóért, ha egyszerűen elfelejtitek egymást szeretni, az életnek pedig örülni…

Őszinteség

„11 éve vagyunk együtt, két esztendeje házasodtunk össze. Támogat, amikor szükségem van rá, és kendőzetlenül megmondja, mikor kell felszegett fejjel továbblépnem. Elbírja az összes családi sz*rságomat, sőt még fagyit is hoz nekem, amikor ki vagyok bukva emiatt. Ráadásul az ő ölelése a legfantasztikusabb, és isteni az ágyban” – fejtette ki a boldog házasság titkát egy újabb hölgy.

Ez jó példája annak, hogy sokkal jobban jársz, ha nem egyedül akarod megoldani és kiheverni a problémáidat, hanem beavatod azt, akit egy életre a társadul választottál.

Ne érezz lelkiismeret-furdalást, amiért éppen „terheled” vele, hiszen ezzel bátorítod fel, hogy hozzád forduljon hasonló helyzetben, amivel viszont rengeteg elfojtás okozta stressztől megmented!

Fair viták

A vélemények ütköztetése pozitívan hat a kapcsolatotokra, amennyiben bizonyos játékszabályokat betartva veszekedtek.

„A férjemnek egy rossz szava sincs rám, még akkor sem, ha fel van háborodva. Nagyon sokat jelent nekem, hogy még perlekedés közben is ki tudja mondani, hogy szeret” – bólint erre ismét egy felhasználó a Redditen.

Ahelyett tehát, hogy elkerülnétek a konfliktust, inkább mondjátok ki, mit gondoltok! A sérelmek raktározása ugyanis olyan robbanásszerű csetepatéhoz vezet, amikor aztán tényleg oltári nehéz megválogatni a jelzőket…

Neked van már tapasztalatod a boldog házasság terén? Ha akad egy-két tipped, várjuk kommentben!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást