Divat / Stílus

7 bokacsizma, amire feltétlenül szükséged lesz tavasszal

7 bokacsizma, amire feltétlenül szükséged lesz tavasszal

Az időjárás az utóbbi esztendőkben nem bánt túl bőkezűen az átmeneti évszakok szerelmeseivel: a néhány napos tavasz és ősz nem biztosít lehetőséget arra, hogy a gardróbod ilyenkorra tartogatott kínálatát vonultasd fel. A csizmák hordási ideje gyakorlatilag kitolódott egészen április közepéig, szeptemberben pedig már újra előveheted őket. Újat vásárolni tehát nem pénzkidobás, pláne, ha a következők valamelyike mellett döntesz!

Fehér

Akár krémszínű, esetleg ekrü is lehet. Legnagyobb előnye a széleskörű variálhatóság, hiszen akár a leglazább vagy legelegánsabb szetthez is fölveheted. Egyedül az időjárás állhat a viselés útjába, hiszen nem tagadjuk: esőben vagy hóban aligha ez a legpraktikusabb darab.
Mivel azonban a mi éghajlatunkon bőven meghaladja a csapadékmentes napok száma a nedvesekét, emiatt ne hagyd magad lebeszélni! Külön trendi, ha a lábbeli felsőrésze legalább kétféle különböző anyagból áll össze.
1 – Humanic / Gamloong
2 – Deichmann, 19 900 Ft.
3 – Stradivarius, 17 995 Ft.

Színes mintás

A geometriai minták immár a cipős szekrénybe is befészkelik magukat. Az ősszel divatba jött etno darabok még mindig trendinek számítanak, de a tavaszias élénk színek, a virágminták és a nagy mintás csizmák is ott lesznek a cipőboltokban.
Amennyiben nem szeretsz az öltözködéseddel a figyelem középpontjába kerülni, egy viszonylag semleges árnyalatú, mondjuk drapp alapon fehér mintás csizmára is voksolhatsz.
1 – Valentino – Saksfifthavenue.com
2 – Kenzo – Net-a-porter.com
3 – Mexicana – Net-a-porter.com

Ezüst

A tetőtől talpig ezüst cucc valamikor régen még csupán az űrhajósok kiváltsága volt. A szkafander ugyan még nem jött divatba, de a világító ezüst bokacsizma már igen. A holdjárónál nagyságrendekkel kevésbé feltűnő darab akkor hat igazán különlegesnek, ha a talpa kontrasztos árnyalatban pompázik.
A barnás és a vöröses talpmegoldások a legtrendibbek. Persze, csak ha laposak – magas sarok vagy platform esetén már kicsit sok lenne a jóból.
1 – Humanic – Pat Kalvin
2 – Stilago.hu, 16 990 Ft.

Barna velúr

Bár a téli csizmák kínálatában is masszívan jelen volt a velúr, mi inkább tavaszra javasoljuk. Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy még egyetlen folyadékcsöpp is meglátszik rajtuk.
Ezek a szép, ugyanakkor kényes darabok ellenállóbbá tehetők a környezeti hatásokkal szemben, ha beszerzel egy direkt rájuk kifejlesztett impregnáló sprét, aminek köszönhetően befújás után taszítják a vizet. A barna lábbelire indiános bojt is jöhet!
1 – Zara, 29 995 Ft.
2 – Pull&Bear, 11 300 Ft.
3 – H&M, 8 990 Ft.

Bombabiztos sarkakon

A tűsarok jó ideje kiment a divatból – és minden jel arra mutat, hogy kint is marad. Idén tavasszal legalábbis biztosan. Kivételt csak az elegáns, alkalmi viseletekhez hordott cipők jelenthetnek. A lábbeliket egész szélességükben alátámasztó, több centis átmérőjű sarkak állnak most a középpontban, amelyek nemcsak stabilabb járást biztosítanak, de még az ízületeidnek, valamint a gerincednek is jobbak egy fokkal.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy felszólítunk az egész nap tizenöt-húsz centi magas sarkakon szaladgálásra.
1 – Zara, 25 995 Ft.
2 – H&M, 9 990 Ft.

Motoros csizma

A motoros csizma már két éve állandó helyet foglal el a legtrendibb lábbelik ranglistáján. Télen magas szárú, robusztusabb változatok gondoskodtak róla, hogy még véletlenül se fázzon a talpad.
Tavasszal pedig féllábszár alá, vagy éppen csak bokáig érő darabok várnak rád – természetesen vékonyabb anyagból. Csat, fűző és cipzár bármilyen mennyiségben jöhet, mint ahogy a strapabíró talp is alapkövetelmény. Esőben is bátran elindulhatsz benne sétálni!
1 – Stradivarius, 11 995 Ft.
2 – Mexicana, Net-a-porter.com
3 – Zara, 29 995 Ft.

Állati minta

A jó öreg állatminta talán ki sem ment a divatból mondjuk úgy 1825 óta. Ami változott a tavalyi irányelvekhez képest, mindössze annyi, hogy most a nagyobb alapú minták kerültek előtérbe. Tehát nagyobbak lettek a párducfoltok!
Lapos talp vagy magas sarok – tökmindegy, a lényeg, hogy állati legyen! Neked melyik tetszik a legjobban a felsoroltak közül? És vajon milyen táskára lesz hozzá szükséged…?
1 – coggles.com
2 – Tamara Mellon – Net-a-porter.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást