Milyen audio-tartalmak érhetőek el Bluetooth hangszóró esetén?

Milyen audio-tartalmak érhetőek el Bluetooth hangszóró esetén?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Milyen audio-tartalmak érhetőek el Bluetooth hangszóró esetén?

Ma már modernebbnél modernebb audiotechnikai eszközök érhetőek el a piacon. Vezeték nélküli fülhallgatók és Bluetooth hangszórók is. Bármelyikről is legyen szó, az egyik leggyakoribb kérdés mindig az, hogy mégis mit hallgassunk? És hol? Utóbbira keressük most a választ. (x)

Melyek a közkedvelt platformok?

Még mielőtt belevágunk a különböző oldalakba és azok elemzésébe, érdemes pár szót említeni a Bluetooth hangszórókról. Ezeknek az eszközöknek számtalan előnye van: könnyű vezérlés okostelefon segítségével, egyszerűen hordozhatók és tökéletes hangzással rendelkeznek, de hol lehet őket beszerezni? Például a Xiaomishop.hu Bluetooth hangszóró felhozatala megoldást jelenthet a kérdésre. Ma már mindenki megtalálhatja a stílusának és igényeinek megfelelő terméket, a megrendelést követően napokon belül pedig kezdődhet is a minőségi zenehallgatás.

Visszatérve a platformokra, kezdjük a legnagyobbal a sort: a Youtube Music, ami a jó öreg videómegosztó saját zenei felülete. Mivel egy igazán népszerű felületről van szó, ahol a cél az, hogy mindenki tudjon megosztani tartalmat, valamint meghallgatni azt, így a hangminőséggel olykor problémák adódhatnak. Előnye viszont, hogy viszonylag könnyen el lehet érni új hallgatóságot és a felület kezelése is pofonegyszerű.

A következő a zenehallgatás egyik királya, a Spotify, ahol már több, mint 70 millió dal érhető el. Lejátszási listákat készíthetünk és oszthatunk meg, ha pedig szeretnénk megúszni a reklámokat, akkor érdemes a fizetős verzióval próbálkozni. Podcasteket is találhatunk, a minőségi zenehallgatáshoz is minden adott.

A harmadik nagy, amiről még érdemes beszélni az Apple Music, ami az Apple saját zeneletöltő és zenehallgató oldala. Előnye, hogy könnyen szinkronizálható minden Mac és iOS eszközzel.

Nem csupán nagyokból áll a világ

A három nagy mögött közvetlenül ott lohol a SoundCloud, ami egy hatalmas platform, a legnagyobb sztárok is előszeretettel használják. Profiknak és amatőröknek is kifejezetten ajánlott, mivel teljesen ingyen tudunk rajta zenét hallgatni és előadókat követni. Ha már ingyenesség: az Audiomack felületén minden alkotó szabadon feltölheti a zenéit és hozzá borítókat. Itt már maguk az előadók határozzák meg azt, hogy melyik zene ingyenes és melyik fizetős.

A Last.fm-ről nem csak letölteni, de online hallgatni is lehet. Ajánló rendszerének köszönhetően felfedezhetünk új stílusokat, előadókat is.

Magyar platformmal és sporttal is találkozhatunk

Az Onlinerádiók oldalának köszönhetően a népszerű magyar adók mellett kisebb körzeti- és webrádiók is elérhetőek. Ha pedig úgy döntünk szeretnénk élőben hallgatni a híreket vagy sporteseményeket, akkor a TUNE IN a legjobb választás.

Válasszuk bármelyiket, az első lépés mindig az, hogy beszerezzük az ideális Bluetooth hangszórót.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!