7 biztos tipp a fehérebb fogakért

7 biztos tipp a fehérebb fogakért

Címlap / Stílus / Arc / 7 biztos tipp a fehérebb fogakért

Ragyogóbb mosolyt szeretnél? Most megtudhatod, milyen lehetőségeid vannak, hogy ez megvalósuljon. Ötleteink az eperevéstől egészen a fogorvosi székig terjednek…

Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt!

A ropogós zöldségek és gyümölcsök természetes fogfehérítőként viselkednek, hiszen fokozzák a nyáltermelést, ami segít legyőzni az ételmaradékokban található baktériumokat.
Az eper tisztító enzimeket tartalmaz, a brokkoli ásványi anyagai pedig védőréteget képeznek a fogaidon.

Figyeld az italokat!

Minden, ami csúnya foltot hagy egy fehér felsőn – tehát a kávé, a tea, a kóla vagy a vörösbor – szinte ugyanúgy hat a fogadra. Célszerű tehát ezek fogyasztását visszafognod, amennyire csak tudod.
Amennyiben utánuk alaposan átöblíted a szád tiszta vízzel, esetleg elrágsz egy cukormentes rágógumit, máris sokat teszel a mosolyog szépségéért.

Sminkelj okosan!

Válassz cseresznyepiros, borvörös bogyós gyümölcs vagy rózsa árnyalatú rúzst, esetleg szájfényt.
A kék vagy pink alapú színek optikailag csökkentik a fogak sárgaságát, plusz ajakdúsító – például fahéjas – összetétellel még csábosabbá válhatsz.

Moss, selymezz, öblögess!

Napi két egyszerű fogmosás nem elég a gyönyörű mosolyért. A tökéletes szájhigiéniához fogselyem és szájvíz használata is szükséges.
Előbbi a nehezen elérhető helyeken ragadt ételmaradékoktól, illetve lepedéktől szabadít meg, utóbbi pedig antibakteriális hatása révén megakadályozza a további elszíneződést.

Otthoni fogfehérítő recept

Nincs időd, pénzed vagy energiád egy fogfehérítő kezeléshez? Egy teáskanál hidrogén-peroxid és szódabikarbóna kevés vízzel készített elegyéből hetente egyszer-kétszer használandó fogkrémet állíthatsz elő.
Figyelem, a megoldás nem helyettesíti a fogorvosnál tett látogatást!

Fordulj fogorvoshoz!

Amennyiben úgy gondolod, hogy a fogaid állapotán nem segíthet semmilyen házi praktika, fordulj bizalommal a fogorvosodhoz!
Többféle fehérítő eljárás létezik, az egyszerű tisztítástól kezdve a lézeres megoldásig. A leggyakoribb módszer zselés állagú szereken alapszik, amelyeket egy bizonyos ideig kell a fogakon hagyni.

Nem ciki a fogszabályzó!

Tévedés, hogy a „fogszabi” kizárólag gyerekeknek és kamaszoknak való. Ha egyenesebb, rendezettebb fogsorra vágysz, számtalan alig látható változatból választhatsz. Nemcsak szebb lesz tőle a mosolyod, de az idő előtti fogvesztéstől is megmenekülhetsz akár már néhány hónapnyi használat után.
Bár a fogaid jelentik a tested fizikailag legerősebb részeit, mégis roppant sérülékenynek tudnak tűnni. Elég ráharapnod egy magra, és előfordulhat, hogy letörik egy kis darab. Az esztétikus mosolyhoz elengedhetetlen, hogy ne hagyd figyelmen kívül az ilyen sérüléseket: azonnal fordulj orvoshoz a balesetet követően!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!