Életmód / Család

5 biztos jel, hogy a macskád megbízik benned – ezekkel adja a tudtodra

Egy macska csupa rejtély és talány: nem könnyű kiismerni ezeket a különleges kis szőrgombócokat, de aki osztotta már meg az otthonát eggyel is, az nem kételkedik benne, hogy rengeteg szeretetet tudnak adni. Az alábbi jelek pedig megerősíthetnek benne, hogy a cicád tényleg megbízik benned, és valódi társának tekint.

Dagasztás

Néha talán egy kicsit zavaró is lehet a hasadon vagy hátadon dagasztani kezdő cica, de ez is csak egy jele a szeretetének. 

A dagasztás szokását a macskák kölyökcica korukból hozzák magukkal, az anyamacska hasával tesznek ugyanígy, hogy elősegítsék a tej elválasztását.

Ha a macskád veled, vagy a közeledben is ezt csinálja, mielőtt lefeküdne, az azt jelenti, hogy kényelmesen, biztonságban és jó helyen érzi magát, akárcsak kicsi korában, az anyja mellett tette.

Viszonozza a „macskapuszit

A macskák viselkedését tanulmányozó szakértők szerint a macskák számos módon fejezik ki az érzéseiket, még ha ez nem is mindig olyan látványos, mint például a kutyák esetében. A cicák nagyon gyakran használják a szemüket az érzéseik tolmácsolására: ha például hosszasan a cicádra nézel, majd lassan pislogsz egyet, a cicád pedig viszonozza ezt, az macskanyelven annak felel meg, mintha éppen puszit adtál volna neki, ő pedig viszonozta volna ezt.

Kép forrása: alex_us/depositphotos.com

Hozzád dörgöli az arcát

A macskák üdvözlésként gyakran dörzsölik a fejüket vagy állukat a gazdájuk lábához, ami a szeretet és a kötődés jele, ugyanis ezzel más macskák számára érezhető, egyedi illatot hagynak maguk után. Amikor a cicád téged „jelöl meg” így, az azt jelenti, hogy tudtára akarja adni a világnak, hogy te hozzá tartozol, egy falka vagytok, te az övé vagy – bármely más háziállat gazdájának ez talán furcsán hathat, de egy macskatartó tudja, hogy ha a macskája „sajátjának” ismeri el őt, az egyértelműen a szeretet és a kötődés jele.

A hátára fordul

A macskák nagy mesterei a lustálkodásnak, és kifejezetten mókás, hogy milyen lehetetlen pózokban tudnak aludni. Valószínűleg te is láttad már a cicádat hanyatt fekve, egészen kitekeredett pózokban – a jó hírünk az, hogy ez nem csak jópofa látvány, de egyértelműen a bizalom jele is. A macskák ugyanis alapvetően ragadozó állatok, akikben még él az ösztön, hogy állandóan készen kell állniuk az önvédelemre.

A cicák hasa egy gyenge pontjuk, hiszen itt nagyon sérülékenyek. Ha ezt a területet védtelenül hagyja, amikor veled van, sőt még aludni is mer így, akkor az egyértelmű jele annak, hogy melletted biztonságban érzi magát, tudja, hogy lehet védtelen, mert te vigyázol rá, és sosem bántanád.

Felfelé áll a farkincája

A kutyák és a macskák számos üzenetet közvetítenek a farkukkal, és a bolyhos cicafarok is remek barométere lehet a szőrmók kedvének. Ha a macskád egyenesen felfelé tartja a farkát, amikor meglát vagy elhalad melletted, az a viselkedéselemzők szerint azt jelenti, hogy kedvel téged, örül, hogy lát. Ha a cica farka eközben még finoman meg is remeg, amit leggyakrabban akkor lehet megfigyelni, ha hazaérsz, és a cicád üdvözöl téged, akkor az egyértelműen jót jelent. Macskanyelven a remegő farok ugyanis azt üzeni, hogy valószínűleg te vagy a kedvenc embere, és szeret a társaságodban lenni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW