Egyszer, tinikoromban az akkori szerelmemtől kaptam egy álomszép csokrot, amitől teljesen el voltam ájulva. Valahol azt hallottam, hogy a rózsának csak kevés víz kell, ezért pár ujjnyi vízbe tettem, aztán másnap láttam, hogy a virágom teljesen lekókadt és magába roskadt, pont úgy, ahogy én is, amikor ez a látvány fogadott.
Utánaolvastam és megtudtam, hogy pont az ellenkezőjét kellett volna tennem, mint amit csináltam, hiszen a rózsának sok víz kell. Ekkor még nem tudtam, hogy egy évtizedet fogok eltölteni a virágkötészet csodálatos világában, ahol aztán mindent megtanultam arról, hogyan maradhat minél tovább friss a szálas virág.
2/4 Rendszeres visszavágás
Nincs mese, a tartós frissesség érdekében a virágszálakat minden nap vissza kell vágni.
Nem kell kétségbeesnünk, ha nincs metszőollónk, egy éles kés vagy a sniccer még jobb választás, hiszen az nem nyomja össze a szárat vágáskor. Ha ugyanis összenyomjuk, az már nem fog tudni elég vizet felszívni.
A metszés ferde legyen, hogy a virág minél nagyobb felületen tudja felszívni a vizet. Az ujjunkra vigyázzunk, el ne vágjuk, annyit a legszebb virág sem ér.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!