7 bevált praktika a telt ajkakért

7 bevált praktika a telt ajkakért

Címlap / Stílus / Arc / 7 bevált praktika a telt ajkakért

A telt ajkak érzékiek, látványosak, nőiesek, talán nincs is olyan nő, aki ne szeretne ilyet. Nem mindenkinek adatik azonban meg az, hogy telt ajkakkal szülessen, ezért tenni kell valamit a cél érdekében. A lehetőségek között egyáltalán nem csupán a plasztikai sebészet szerepel, hanem vannak más, lényegesen kíméletesebb, de nagyon hatékony módszerek is.

Plumping

Egyre több olyan szájfény van a forgalomban, amelyek hatóanyagai a felvitel után azonnal serkentő hatással vannak az ajkak bőrének vérellátására, így az ajkakat enyhén felduzzasztják.
Ezeket a szereket plumping vagy hizlaló, duzzasztó kozmetikumoknak is nevezik, és jellemző rájuk, hogy felvitel után azonnal enyhén bizsergő érzést eredményeznek az ajkakon.

Ajakfeltöltés házilag

A plumping ajakfeltöltőket akár házilag is elkészíthetjük. Keverjünk egy kis mennyiségű hidratáló krémbe olyan anyagot, amely vérbőséget okoz.
Ezek közül a legegyszerűbben beszerezhetőek a plumping szájfényekben is megtalálható a menta, a fahéj, a borsmenta olaj, a csípős paprika vagy akár a bors. Keverjük össze, és használjuk a keveréket rendszeresen, akár naponta többször is.

Színek és csillogás

Míg a plumping kozmetikumok igazából duzzasztják az ajkakat, addig létezik természetesen olyan megoldás is, amikor mindezt a hatást pusztán optikailag érjük el.
Ennek érdekében érdemes világos színeket használni a szánkra, és nyugodtan használjunk csillogó fényű szájfényeket is, mivel ezek csillogása nagyobbnak és teltebbnek mutatja majd az ajkainkat.

Rajzold meg!

Továbbra is az optikai hatásnál maradva ne feledkezzünk meg az egyik legbeváltabb eszközünkről, a kontúrceruzáról sem!
Szigorúan tilos sötét kontúrt rajzolni a szánkra, ha nagyítani szeretnénk azt, ám ha ügyesek vagyunk, akkor egy hajszálnyival nagyobbra és teltebbre rajzolhatjuk ajkainkat a ténylegesnél. Használjunk a rúzzsal vagy a szánk színével egyező árnyalatot!

Fehér pöttyök

Szintén hasznos módszer lehet, amely optikailag sokat szélesíthet az ajkakon, ha fehér, csillogó fényű szemhéjpúderből teszünk néhány pöttyöt azokra a részekre, amelyeket szélesíteni szeretnénk.
Érdemes az ajkak középső vonalán elhelyezni ezekből, ahol a fény egyébként is megcsillan. Finoman dolgozzuk el őket, hogy természetes legyen a hatás!

Tápláló ajakbalzsam

Az ajkaink bőre kifejezetten érzékeny, ezért nagyon fontos, hogy ezek ápolására kellő figyelmet fordítsunk, ellenkező esetben ajkaink tovább vékonyodnak.
Az ajkak bőre nem tartalmaz faggyúmirigyeket, ezért ha nem tápláljuk őket rendszeresen, könnyen száradásnak és vékonyodásnak indulnak. Éppen emiatt használjunk rendszeresen természetes alapú ajakbalzsamokat!

Ajakápolás

Az egyik, vitathatatlanul fontos ajakszépítő módszer, az a körültekintő ápolás. Fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek lehetőleg védenek a napsugaraktól és tartalmaznak E-vitamint, ami a bőr regenerálódása szempontjából elengedhetetlen fontosságú.
Ugyanígy hasznos eszköz a shea vaj, amely nem csak ápolja az ajkakat, de megőrzi annak szépségét is.

Műtéttel vagy anélkül?

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy plasztikai sebészhez fordul, vagy inkább a vázolt lehetőségek egyikét vagy akár azok kombinációját alkalmazza azért, hogy ajkai teltebbek legyenek.
Az utóbbiak előnye azonban vitathatatlanul az, hogy ha kipróbálás után nem tetszik, egyszerűen csak nem csináljuk tovább, és marad minden a régiben. Ja és persze nem lehet elrontani!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!