Dekor / Otthon

10 berendezési baki, amitől diszharmonikus lesz az otthonod

10 berendezési baki, amitől diszharmonikus lesz az otthonod

Az emberek nagy része egyedi és intuitív módon rendezi be otthonát, tudja, milyen színeket szeret, milyen tárgyakkal vegye körül magát és mi az, ami a komfortérzetéhez szükséges. Vannak azonban univerzális tényezők, melyek mindenkire ugyanúgy hatnak. A Feng Shui nemcsak lakberendezési tanácsokat jelent, hanem egy életstílust. Ugyan nem könnyű olyan otthont kialakítani, ami mindenben megfelel a szabályainak, de a fő csapásvonalára érdemes odafigyelni. Elég pár egyszerű dolgot észben tartani, amik nagyban hozzájárulhatnak otthonunk pozitív rezgéséhez és általános komfortérzetünkhöz, illetve elkerülni néhány tipikus hibát. Íme tíz berendezési baki, amitől diszharmonikus lesz az otthonod.

A lábtörlő régi és piszkos

A bejárati ajtó az a hely, ahol az energia belép az otthonodba, akár negatív, akár pozitív. Utóbbi jó lehetőségeket rejt és azt szeretnénk, hogy hívogató, tiszta, és háborítatlan módon léphessen be hozzánk, csakúgy, mint mi magunk és a vendégeink. Egy régi, kopott és piszkos lábtörlő már az első benyomást kellemetlenné teszi. 

Az ágy rossz pozíciója

Bele sem gondolunk, pedig otthon a legtöbb időt az ágyunkban töltjük, ezért elengedhetetlen, hogy jó helyen legyen. A szoba ajtaját mindenképpen lássuk az ágyból fekve, így látjuk, ki jön vagy megy a helyiségből és azt az érzést erősíti bennünk, hogy mi irányítjuk az életünket. Így mindent szemmel tudunk tartani és álmunk is nyugodtabb lesz. 

Felhajtott WC-ülőke

A vécédeszkát mindig tartsuk lehajtva, lezárva. Így nemcsak higiénikusabb, hanem segíti, hogy a jó energiát és lehetőségeket „ne húzzuk le a WC-n”. 

Az aprópénz több helyen elszórtan hever

A zsebeinkben gyakran gyűlik össze aprópénz, melyet hajlamosak vagyunk összevissza elszórni a lakásban. Tarts az előszobában – vagy a bejárati ajtóhoz közel – egy kis tálat, amiben összegyűjtöd az érméket. Így rendezettebb is lesz a környezet és a pénz-energia is erősebb lesz. 

Növények hiánya

A növények behozzák a természetet az otthonodba és élettel töltik meg azt. Jóleső érzés gondoskodni róluk, nyugtató zöld színük és szép virágaik pedig kellemes hangulatot teremtenek. Az elszáradt növény viszont nem jó, ha nem tudod életben tartani, add oda valakinek, akiről tudod, hogy ért hozzá, hátha ő újra életre tudja kelteni. 

VadimVasenin/depositphotos.com

Piszkos, elhanyagolt sütő

A gáztűzhely és a sütő a jólétet jelképezi egy otthonban, elvégre ott készítjük el az ételt, ami életben tart minket és amiért napi szinten hálásak lehetünk. Ezt az áldást tartsuk tiszteletben és a sütőt soha ne hagyjuk zsírosan, piszkosan. 

Rendetlenség, felesleges holmik tárolása

A nem használt, felesleges tárgyak az életünkben is csak visszahúznak és lesúlyoznak minket. A rendezett, szellős helyeket könnyebben árad az energia, ezért ne terheljük környezetünket rendetlenséggel és szabaduljunk meg minden tárgytól, amit nem használunk. A megmaradt dolgainkat is tároljuk szépen és időnként tartsunk újabb selejtezést, ami mindig felszabadító tevékenység. 

Gyertyák hiánya

A Víz energia a fürdőszobában jelen van, a cserepes növények a Föld energiát jelképezik, a Tűz energiát pedig a legegyszerűbben gyertyákkal jeleníthetjük meg. Esténként olykor gyújts meg pár gyertyát és gondolj a céljaidra, a Tűz eleme ugyanis a vágyak valóra váltásáért is felelős. 

Kevés szellőztetés

Minden nap szellőztess, az állott, elhasznált levegő nemcsak szervezetünkre van rossz hatással, hanem a lelkünknek is egészségtelen, hiszen szükséges, hogy átjárja otthonunkat a friss energia, a friss levegő. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást