6 beltéri játék a gyerekeknek, ha már nem férnek a bőrükbe

6 beltéri játék a gyerekeknek, ha már nem férnek a bőrükbe

Címlap / Életmód / Család / 6 beltéri játék a gyerekeknek, ha már nem férnek a bőrükbe

A hűvös idő a szobában tartja a gyerekeket, és ha a kis lurkók nem tudják kimozogni magukat, abból senkinek semmi jó nem származik. Az alábbi ötletek segíthetnek, hogy a gyerekek se unatkozzanak, és a lakás is egyben maradjon.

Leszállópálya

A jó öreg papírrepülőket valószínűleg már mindenki bevetette, amikor a gyerek szórakoztatásáról volt szó, de ha fogsz egy nagyobb kartonlapot, és vágsz bele néhány lyukat, majd egy ajtókeretre erősíted, egészen új szintre emelheted a papírrepülőzést.

Vághattok kisebb és nagyobb lyukakat, vagy körberajzolhatjátok őket különböző színekkel, hogy a megfelelő színű papírlapból hajtogatott masina a megfelelő pályán repüljön keresztül.

Pillanatok alatt megvan, és egy időre biztosan lefoglalod vele a kicsit.

Lufis röplabda

Ha annyi tízforintosod lenne, mint ahányszor elmondtad, hogy a házban nem labdázunk, már tudtál volna építeni egy saját focipályát a gyereknek.

De szilveszter után úgyis az összes boltban le van árazva a kimaradt lufi, úgyhogy érdemes beszerezni párat.

Ez után már csak egy kötelet (vagy fürdőköpeny-övet, vagy sálat, vagy bármit, légy kreatív!) kell kifeszítened két széktámla közé, és mehet is a röplabda!

A lufival az sem baj, ha a kicsik eltalálnak valamit, hiszen nem fog kárt csinálni.

Mission impossible

Egy kicsit nagyobb gyerkőcöknél ez a játék is biztosan be fog jönni: keressetek egy szűkebb részt a lakásban, mondjuk egy folyosót vagy közlekedőt, és feszítsetek ki színes fonalat keresztbe-kasul.

Ha van otthon csengő, vagy néhány kisebb fémtárgy, azt is a fonalakra akaszthatjátok, hogy azonnal jelezzenek, ha valaki megmozdítja őket, majd indulhat is a kémek kiképzése!

Misztikus doboz

Ezt a játékot a kisebbek is élvezni fogják: fessetek le egy kartondobozt, aminek két, egymással szemben lévő oldalára lyukat vágtok.

Az egyiket takarjátok le egy ruhával, ezen kell a kis felfedezőknek bedugni majd a kezüket, a doboz másik oldalán pedig valaki apró tárgyat tesz a tenyerükbe.

A feladat, hogy csak érintés alapján meg tudják mondani, mit tartanak a kezükben.

A játékot az is élvezni fogja, aki találgat, de az is, akinek ötletesebbnél ötletesebb feladványokkal kell előállnia.

Színeződoboz

Ami neked csak egy kidobandó doboznak tűnik, az egy gyerek szemszögéből színezésre váró paletta lehet, és csak a képzelete szab határt annak, hogy mit készít belőle.

Úgyhogy mielőtt kilapítod a papírszemetet, hagyd, hogy a picúrok a kedvenc színes ceruzáikkal belemásszanak, és kedvükre kidekorálják a dobozt, amiből aztán űrhajó, babaszoba, vagy bármi más lehet, amit csak el tudnak képzelni.

Játékos kockák

Fogjatok két kockát, ami lehet akár egy lefestett papírdoboz is, és az egyikre írjatok tevékenységeket, például „adj hangot”, „járj”, vagy éppen hangulatokat: „vidám”, „mérges”, „bánatos”, a másikra pedig állatokat.

A feladat, hogy mindkét kockával dobtok, majd eljátsszátok, ami rajta van.

Ez a játék nem csak vicces, de a gyerekek fantáziáját is megmozgatja, és garantáltan nagy nevetés lesz abból, ahogy valaki például egy mérges elefántot utánoz.

Ha kisebbekkel akarsz játszani, felírat helyett szimbólumokat is használhattok, így az sem gond, ha a gyerekek még nem tudnak olvasni.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!