Otthon / Szórakozás

Bekuckóznál? 5 szuper film a borongós, őszi napokra

Bekuckóznál? 5 szuper film a borongós, őszi napokra

Jó program hosszú, őszi sétára indulni a pároddal vagy a barátaiddal, de azért sem hibáztatunk, ha inkább egy nagy adag popcornt és egy jó filmet választasz estére egy fárasztó nap után. Listánkban olyan alkotásokat találsz, melyek garantáltan megmelengetik a szíved egy komor őszi estén is.

Ébredj Velünk

Egy könnyed, laza és egyben nagyon vicces vígjáték Rachel McAdams és Harrison Ford főszereplésével. Becky Fuller TV-s producer, akit éppen kirúgnak a helyi híradóból, így munka és pasi nélkül marad.

Végül állást kap a „Pirkadat”-nál, ami a legutolsó helyen álló reggeli híradó. Becky úgy dönt, hogy Mike Pomeroy tévés legendával hoz népszerűséget a reggeli műsornak, aki persze nem akarja ehhez a nevét adni. Ráadásul nem hajlandó együtt dolgozni társműsorvezetőjével, az egykori szépségkirálynő Colleen Peckkel, akit Diane Keaton alakít.

Végül sikerül meggyőznie Pomeroy-t az erőszakos producernek és úgy tűnik, hogy szépen lassan igazi csapatként működnek együtt. Időközben pedig a szerelem is bekopogtat Becky ajtaján.

Mindörökké Rock

Ha eddig Tom Cruise nem tartozott a kedvenc színészeid közé, akkor nézd meg ezt a filmet, és biztos, hogy megváltozik a véleményed. A középpontban egy fiatal lány, Sherrie áll, aki Hollywoodban próbálja megvalósítani álmát, mint énekesnő, azonban rá kell jönnie, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan elképzelte.

A Bourbon-ben kap pincérnői állást, ami a rock fellegvára, és ahol fellép a rock isten, Stacee Jaxx (Tom Cruise) is. Itt találkozik a szintén szárnyait bontogató Drew-val, akivel egyből egymásba is szeretnek.

Egy nagyon jó hangulatú zenés vígjáték tele élettel, jó dalokkal és egy majommal. 🙂 Ne hagyd ki!

Eddie, a Sas

Egy film arról, hogy tényleg nincs lehetetlen, ha valamit nagyon akarunk. Ezzel Eddie (Taron Egerton) is tisztában van, aki semmiképp nem mondható ügyesnek a sportok terén, viszont ez nem korlátozza őt abban, hogy induljon a téli olimpián.

Ő lesz az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián, kiválasztva azt a sportágat, amiben tuti befutó lehet. Eddie saját korlátait feszegetve bizonyítja be a világnak, hogy ha valamit nagyon akarsz, azt el is tudod érni. Segítségére van a kiégett síugró edző (Hugh Jackman) is, aki kételkedve vág bele a közös munkába, de a végén ő lesz Eddie legnagyobb drukkere.

Egy igazán aranyos film arról, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha igazán akarjuk.

A Híres Ron Burgundy Legendája

Ne ettől a filmtől várd a nagy csattanót és a mély tartalmat, viszont az biztos, hogy órákig fogsz rajta nevetni. A sztori a 70-es években játszódik, akkoriban a bemondók szinte kivétel nélkül férfiak voltak, és szinte sztárnak számítottak.

Ron Burgundy, az egomán riporter szakmája legnépszerűbb dolgozója: a lelkét is kiteszi, hogy tökéletesen nézzen ki. Munkatársaival együtt halvány lila gőze sincs arról, hogy az elé rakott hírek miről szólnak, ő csak felolvassa őket, de úgy, hogy a hölgyek elalélnak tőle, a férfiak pedig elismerően bólogatnak.

Azonban az egyeduralomnak hamarosan vége szakad, ugyanis a feminizmus a tévés társaságokhoz is betör, jelen esetben egy ambíciózus bemondónő személyében (Christina Applegate). Egy szürreális film a szürke estékhez!

Ha a férfi igazán szeret…

Na jó, lehet, hogy ezen a filmen nem nevetni fogsz, hanem sírni, de akkor is érdemes megnézned, mert tökéletesen ábrázolja, milyen az, amikor valaki tiszta szívéből szereti a másikat és nem csak a jóban, de a rosszban is mellette áll.

A történet egy szétesőben lévő családról szól, ahol a feleség alkoholista, a férj pedig az életét adná azért, hogy segítsen rajta, pedig gyakran szembesülnie kell szerelme elutasításával.

Egy kötelező film az őszinte, igaz szerelemről, Meg Ryan és Andy Garcia főszereplésével.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást