Becsinált leves

Becsinált leves

Címlap / Életmód / Receptek / Becsinált leves

A savanyú becsinált leves szintén ideális étel, ha szeretnénk a másnaposságot csillapítani úgy, hogy közben feltöltődünk egy kis energiával is. Az alapanyagok és a fűszereknek köszönhetően igazán tápláló levest kapunk, ami akár önmagában is elég ebédnek!

Hozzávalók:

40 dkg disznóhús
20 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
10 dkg zeller és karalábé vegyesen
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
2 ek olívaolaj
1 ek ecet
só, bors

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott húst megpirítjuk egy kis olajban, megsózzuk, majd felengedjük kb. 1 l vízzel.

2. Amikor a hús már félig puhára főtt, hozzáadjuk az apróra vágott fehér- és sárgarépát, petrezselymet, és folytatjuk a főzést.

3. Mikor a hús teljesen megpuhult, a levest levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojás sárgájával összekevert tejfölt és az ecetet. További tejföllel tálaljuk.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!