Bécsi karácsonyi vásár

Bécsi karácsonyi vásár

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Bécsi karácsonyi vásár

Nemrég kint jártunk az osztrák fővárosban, hogy megnézzük az idei karácsonyi vásárt és kicsit puncsozzunk.

A város több pontján kerültek megrendezésre vásárok. Elbűvöltek bennünket a különféle szemet gyönyörködtető standok, az átfogó ünnepi hangulat, ami mindenkit megfogott az első pillanattól kezdve. A fűszeres puncsok, a sültvirsli illatok és kulináris élvezetek nyújtotta emlékek igencsak megragadtak bennünk.
Megleptek és elbűvöltek a fahéj és más fűszernövényekből készült karácsonyi díszek.
A tömény fahéj, szegfűszeg és egyébb illatok kavalkádja bejárta az egész teret, mi pedig azonnal beszereztünk egy fahéjgömböt, hogy otthon is maradjon valami ebből a varázslatból.

A legnagyobb karácsonyi vásár a városháza (Rathaus) előtt került megrendezésre.
A Rathauspark izlésesen dekorált fái alatt meghitt karácsonyi hangulatban sétálhatnak a Bécsiek és a világ összes pontjáról érkező vendégek.
A mézeskalácsfa, a „felhőposta“ valamint „Hoki Poki Pékműhelye“ hangulatos kulisszákat alkotnak.
A városházán gyermekfoglalkozások kerülnek megrendezésre (gyöngyfűzés, sütemény sütés, dísz készítés).


                                                   Vásár a Maria Theresa platz-on

A második legnagyobb karácsonyi vásár az Altwiener Christkindlmarkt (cím: Freyung) immár 22. alkalommal várja az ide látogatókat.
Itt kizárólag kézzel készített művészeti munkákat lehet látni – karácsonyfadíszek, faragott gyertyák és díszes mézkészítmények, ékszerek, ruhák, üvegáru.

A sokkal kisebb de hangulatában az előbbiekkel vetekedő vásár a Shönbrun-i kastély előtt kerül megrendezésre immár 16. alkalommal.
Itt 60 stand várja a vendégeket osztrák kézimunkákkal, díszekkel, művészeti tárgyakkal, játékokkal és sok más egyéb szemet gyönyörködtető aruval.
A vásár hangulatához hozzátartozik a puncsok, osztrák édességek és finomságok illatkavalkádja, valamint a bécsi karácsonyi dalok alapzenéje.


    A Rathaus 2009-es puncsos bögréje                 Karácsonyi vásár este a Shönbruni kastély előtt

Személyes tapasztalatunk, hogy a vásár sötétedés után nyeri el valós gyönyörűséges hangulatát. Fények, szinek, forró puncsok, hangulatos bögrék, kipirult mosolygós emberek vártak bennünket.

Jó szórakozást kívánunk, reméljük kedvet tudtunk adni egy hétvégi kiruccanáshoz.
 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!