Bécsi karácsonyi vásár

Bécsi karácsonyi vásár

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Bécsi karácsonyi vásár

Nemrég kint jártunk az osztrák fővárosban, hogy megnézzük az idei karácsonyi vásárt és kicsit puncsozzunk.

A város több pontján kerültek megrendezésre vásárok. Elbűvöltek bennünket a különféle szemet gyönyörködtető standok, az átfogó ünnepi hangulat, ami mindenkit megfogott az első pillanattól kezdve. A fűszeres puncsok, a sültvirsli illatok és kulináris élvezetek nyújtotta emlékek igencsak megragadtak bennünk.
Megleptek és elbűvöltek a fahéj és más fűszernövényekből készült karácsonyi díszek.
A tömény fahéj, szegfűszeg és egyébb illatok kavalkádja bejárta az egész teret, mi pedig azonnal beszereztünk egy fahéjgömböt, hogy otthon is maradjon valami ebből a varázslatból.

A legnagyobb karácsonyi vásár a városháza (Rathaus) előtt került megrendezésre.
A Rathauspark izlésesen dekorált fái alatt meghitt karácsonyi hangulatban sétálhatnak a Bécsiek és a világ összes pontjáról érkező vendégek.
A mézeskalácsfa, a „felhőposta“ valamint „Hoki Poki Pékműhelye“ hangulatos kulisszákat alkotnak.
A városházán gyermekfoglalkozások kerülnek megrendezésre (gyöngyfűzés, sütemény sütés, dísz készítés).


                                                   Vásár a Maria Theresa platz-on

A második legnagyobb karácsonyi vásár az Altwiener Christkindlmarkt (cím: Freyung) immár 22. alkalommal várja az ide látogatókat.
Itt kizárólag kézzel készített művészeti munkákat lehet látni – karácsonyfadíszek, faragott gyertyák és díszes mézkészítmények, ékszerek, ruhák, üvegáru.

A sokkal kisebb de hangulatában az előbbiekkel vetekedő vásár a Shönbrun-i kastély előtt kerül megrendezésre immár 16. alkalommal.
Itt 60 stand várja a vendégeket osztrák kézimunkákkal, díszekkel, művészeti tárgyakkal, játékokkal és sok más egyéb szemet gyönyörködtető aruval.
A vásár hangulatához hozzátartozik a puncsok, osztrák édességek és finomságok illatkavalkádja, valamint a bécsi karácsonyi dalok alapzenéje.


    A Rathaus 2009-es puncsos bögréje                 Karácsonyi vásár este a Shönbruni kastély előtt

Személyes tapasztalatunk, hogy a vásár sötétedés után nyeri el valós gyönyörűséges hangulatát. Fények, szinek, forró puncsok, hangulatos bögrék, kipirult mosolygós emberek vártak bennünket.

Jó szórakozást kívánunk, reméljük kedvet tudtunk adni egy hétvégi kiruccanáshoz.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást