Bécsi kalandok tavasszal

Bécsi kalandok tavasszal

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Bécsi kalandok tavasszal

A tavaszi hónapokban a Bécsi Állatkert és a Stadtpark is kiváló célpont a természet szerelmeseinek. Az opera- és a koncert kínálat fokozza a város hangulatát, lehetőséget teremtve arra, hogy világhírű zenei előadások részesei lehessünk. A tavaszi szezon ideális időpont az osztrák főváros felfedezésére, és garantáltan emlékezetes pillanatokat kínál. 

Húsvéti tojáskeresés Schönbrunnban

A Schönbrunni kastély Ausztria egyik legjelentősebb műemléke és turisztikai látnivalója, ami évente másfél millió látogatót vonz. A hatalmas császári palota parkja pedig több millió ember számára nyújt lenyűgöző élményt, ahol akár mókust is etethetünk. Schönbrunn nem csak a hagyományos adventi vásárnak ad helyet évről évre, hanem húsvét idején is számos meglepetéssel és kirakodóvásárral várja az érdeklődőket.

Ebben a varázslatos környezetben közel 60 kiállító mutatja be a különféle kulináris élvezetek mellett a csodálatos húsvéti díszeket és osztrák kézművesek termékeit. Egyszerre kínál színes programot a gyerekek és a felnőttek számára. Míg a gyermekek a húsvéti tojáskeresés, csokorkötés, a marcipánnyúl készítő műhely és a Gyermekmúzeum izgalmas világába merülhetnek el, addig a felnőttek hangulatos jazz koncertek kíséretében élvezhetik a vásári forgatag hangulatát. A Schönbrunni kastély parkja, télikertjei, az Orangerie és a Gloriette tavasszal is lenyűgöző látványt nyújt és kellemes sétára invitálja a látogatókat. A változékony tavaszi időben pedig a kastély-múzeumot is érdemes meglátogatni, ha éppen eleredne az eső.

A világ első állatkertje

A bécsi Schönbrunni kastély az állatkertjéről is híres. A világon elsőként kínált állati kalandokat az európai polgárok számára. Ha van is fenntartásunk az állatkertekkel kapcsolatban a bécsinek érdemes esélyt adni. A világ minden tájáról mintegy 600 állatfajnak ad otthont. Mottójához hűen – „Állatkert boldog állatokkal!” – jelenleg a világ legjobb és legmodernebb állatkertjének számít. Akváriumok, terráriumok, a Bogárház és Elefántház mellett a világ majd összes területéről gyűjti a különleges állatfajokat. Így egyaránt megcsodálhatjuk az Amazonas növény és állatvilágát, valamint a Polárium pavilonban a fókákat és pingvineket.

Családi szórakozás Bécsben és környékén

Ha családi programot szervezünk, ne hagyjuk ki a Fertőmelléki-dombság szívétől mindössze néhány kilométerre fekvő Rust városát és a Familyparkot. A 145 ezer négyzetméteren elterülő élmény és vidámpark minden korosztály számára önfeledt kikapcsolódást kínál. Ausztria legnagyobb családi szabadidőparkja varázslatos, a legapróbb részletekig kidolgozott fantáziavilággal és négy tematikus helyszínnel várja a látogatókat: Élményvár, Mesés Erdő, Falusi Gazdaság és a Kalandsziget. 28 pörgő-forgó játék kínál hangulatos kalandokat: élmény- és vízi játszóterek, mászók és kötélpark, zenés színház és érdekes csináld magad foglalkozások várnak ránk. A Fertő tó közelsége és a parkerdő kiváló kiránduló lehetőség is. A Familypark pedig egyszerre szórakozási és természetközeli kikapcsolódást is kínál.

Ha pedig közvetlenül Bécsben keresünk szórakozási lehetőséget a család számára, akkor a Práter zöldje és a területén található vidámpark lehet a megfelelő választás. Bécsben nem csak a világ legrégebbi állatkertje, de a legrégebbi vidámparkja is található. Tegyünk egy kört fiákerrel a Ringen, mielőtt a Práter felé vennénk az irányt. A Práter emblematikus Óriáskerekéről pedig az egész városra gyönyörű panoráma nyílik. A kisgyerekeket külön vidámpark várja, a nagyobbak és a felnőttek figyelmét pedig a Madame Tussauds Múzeum vonzza magára.

Indul a Schanigarten szezon

Amikor megjelennek az asztalok és székek a bécsi kisvendéglők és kávéházak előtt, biztosak lehetünk benne, hogy a tavasz már a küszöbön áll. A Schanigarten-ek Bécs utcáinak jellegzetességei. Nem csupán kerthelyiségek, hanem kis szigetek a város forgatagában. A Schanigarten-ek éppúgy megtalálhatóak egy-egy kávézó vagy étterem előtt, mint a nagyobb köztereken és a hangulatos kis utcácskákban. A Schanigarten úttörője Johann Jakob „Gianni” Taroni volt, aki 1750-ben elsőként kapott engedélyt Bécs városától, hogy a turisták által is kedvelt Graben sétálóutcában lévő étterme elé, asztalokat és székeket helyezzen ki.

Bécs kertvárosi kávézóiban és vendéglőiben a tavasz nem csupán évszak, hanem egy valóságos élmény. A kertek sem egyszerűen asztalokat és székeket kínálnak, hanem egy kis darabkát Bécs kulturális örökségéből. A Schanigarten-ezés sokkal inkább életérzés, mint pusztán egy espresso elfogyasztása. Ezt a fajta közösségi rituálét márciustól novemberig számos helyen élvezhetjük, érdemes felfedezni a város különböző pontjain.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!