Barcelona 15 legnevezetesebb helye

Barcelona 15 legnevezetesebb helye

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Barcelona 15 legnevezetesebb helye

Barcelona egy csodálatos város, mindenki aki ide ellátogat lenyűgözve tér vissza és bármikor újra visszamenne. A katalán főváros mindenki számára tartogat egyedülálló látnivalókat, lássuk a top 15 helyet, amelyet érdemes meglátogatnunk:

1. La Rambla

Egy fákkal övezett sétálóutca, egy sor rövidebb utcával, melyet mindenképp érdemes meglátogatnunk. A La Rambla zsúfolt idegenforgalmi látványosság, főként a nyári szezonban keresett. Számos bolt, shopping lehetőség vár, miközben magadba szívhatod a város légkörét.
Federico Garcia Lorca egyszer azt írta, hogy a La Rambla az egyetlen út a világon, amely szeretné ha soha nem érne véget. A „rambla” arab szó „homokos medert” jelent.

2. Mercat de la Boqueria

A Mercat de Sant Josep de la Boqueria, Barcelona leghíresebb tradícionális piaca, a Ciutat Vella kerületben található. Bejárata a La Rambla sétányról nyílik, és közel van az Operához.
A piac sokszínű kínálattal rendelkezik, friss gyümölcsök, zöldségek, halak, tenger gyümölcsei várják a vásárlókat. Élvezd a hihetetlen illatokat, fedezd fel a mediterrán konya alapanyagait. A legjobb élelmiszereket Katalóniában erről a piacról szerezheted be!

3. Sagrada Família

A katedrális Antoni Gaudi befejezetlen remekműve, Barcelona méltán legnépszerűbb turisztikai látványossága. Bár a Sagrada Família még messze sincs kész, a templom lenyűgöző látványt nyújt.
Látogass el a kriptába, ahol Gaudit eltemették, valamint a Sagrada Família múzeumba, ahol megismerheted a nagyszerű építész és az egyház történetét. A tornyokba is érdemes felmenni, lift és hosszú lépcső vezet az egyik torony tetejébe, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Barcelonára.

4. Casa Mila

Közismert nevén La Pedrera a legnagyobb civil épület, amelyet Antoni Gaudi tervezett. A bérházat 1906 és 1910 közt építették. Ez volt Gaudi utolsó munkája mielőtt a Sagrada Familiának szentelte volna életét.
Pedro Mila i Camps egy gazdag üzletember volt, akit lenyűgözött a Gaudi által tervezett Casa Battló páratlan expresszionista épülete. Ezért megbízta Gaudit egy apartman-épület megépítésével.
Az eredmény kevésbé színes mint a Casa Battló, de ennek ellenére egyedülállóan szokatlan épület keletkezett. Gaudi szakított az egyenes vonalú építkezéssel, nem használt tartófalakat, csak tartó oszlopokat és boltíveket. Az acél használatával sikerült teljesen szabálytalan struktúrára építenie. Az apartmanoknak egy kör és egy ovális alakú udvaruk van, innen kapják a fényt a szobák.

5. Gótikus negyed (Barri Gotic)

Barcelona gyönyörű része a gótikus negyed, az úgynevezett római település, amelyben megtekinthetjük a múlt dícső maradványait. A régi épületek jól megférnek a modernek mellett. A régi és új keveréke különleges univerzumot alkot.
A keskeny, kanyargós utcák labirintus szerűek, ezért eltarthat egy darabig a sétánk. Azt javasoljuk, csak térképpel indulj útnak! Egyik fő attrakciója a gótikus katedrális, amelynek udvarán lenyűgöző növények és furcsamód libák vannak.

6. Park Güell

Eusebi Güell megbízásából építtette Gaudi, hogy Barcelona arisztokráciájának stílusos parkja legyen.
A parkban csodálatos kőszerkezetek, lenyűgöző csempézések és épületek találhatók – kicsit olyan, mintha mesevilágba csöppentünk volna. Minden szabálytalan és mágikus…

7. Casa Batlló

Egyike a két legnagyobb civil épületnek, amelyet Gaudi tervezett. A Casa Batlló homlokzata kívülről úgy néz ki, mintha koponyákból és csontokból készült volna. A „koponyák” valójában az erkélyek, a „csontok” pedig a tartóoszlopok.
A lenyűgöző épület és eredeti építészeti stílus megéri a látogatást. A különböző ablakméretekkel egységes megvilágítása van a ház minden szobájának. A recepción kérhetünk audió útmutatót, amely tájékoztatást nyújt az épület szobáiról.

8. Placa Reial

A La Rambla népszerű tere. Barcelona éjszakai központja, a nyári szezonban tele van turistákkal, akik magukba szívhatják a légkört és élvezhetik a katalán város nyüzsgését, vagy épp relaxáló pihenőt vehetnek a környező éttermekből és bárokból.

9. Barcelona Akvárium

Az Akvárium a Port Vell kikötőben található (a következőkben beszélünk még a kikötőről).
A létesítmény 35 akváriuma 11.000 állatnak ad otthont, amelyek 450 különböző fajhoz tartoznak és amelyek egy 80 méteres víz alatti alagútból is megcsodálhatók.

10. Mágikus szökőkút

A Montjuïc szökűkút 1929-ben készült el, azóta Barcelona egyik leghíresebb turista látványossága.
Az élénk színű fényekben pompázó szökőkút csütörtöktől vasárnapig működik a nyári hónapokban, télen pedig minden pénteken és szombaton.

11. Barcelona stadion

A világ harmadik legnagyobb stadionja a Sao Paolo és Mexikó Város stadionjai után. 110 000 férőhelyes, és minden nagyobb meccsen teltházas!
Meglátogathatjuk a stadion múzeumát, a játékosok öltözőit, a sajtótájékoztató helyszínét, a VIP zónát és lehetőség van a jétákosok padján is ülni!

12. Picasso Múzeum

A 20. századi spanyol festőművész legnagyobb gyűjteményét őrzi a múzeum. Barcelona legnépszerűbb és leglátogatottabb múzeuma. A múzeum öt egymás melletti középkori palotában található.
A múzeumot eredetileg Picasso barátja, Sebartés hozta létre, akinek a művész számos festményét, rajzát ajándékozta barátságuk jeléül. Sebartés halála után 1968-ban Picasso maga ajándékozta a múzeumnak 1000 korai munkáját (tankönyvek, tanulmányok, festmények). Jelenleg több mint 3500 Picasso művet találhatunk a múzeumban.

13. Barceloneta Beach

Barcelona központjához ez a legközelebbi strand. A La Ramblán végigsétálva 15 perc alatt a strandon vagyunk. Számos tengeri étterem várja a turistákat, csupa friss finom katalán különlegességekkel.
A Barceloneta strand túlzsúfolt is lehet a nyári időszakban, ezért ha nagyobb csendre vágyunk lesétálhatunk az Icaria strandra is, amely a Barceloneta folytatása.

14. Port Vell kikötő

Az 1992-es Olimpia előtt a Port Vell egy elavult kikötő volt, lerobbant terület üres raktárakkal, ipari épületekkel, hulladék lerakóhelyekkel és vasúti pályaudvarokkal. Itt történt az egyik legdrasztikusabb városmegújító projekt, a területet egy ultramodern yacht kikötővé alakították, szórakoztató központot létesítettek, mely a tengerre nyílik.
A parti sétányon található a Columbus emlékmű. A Maremagmum egy gyalogos fahíd, a La Rambla sétány meghosszabbításában, ez köti össze boltkomplexumokat, mozikat, bárokat és éttermeket az IMAX színházzal és akváriummal.

15. A Raval

Egyike a város legérdekesebb városrészének. A Raval-lal egyik oldalon a La Rambla párhuzamos, mások oldalon a Ronda de Sant Antoni. Ez egy igazán vegyes környék, egyes részei lepusztultak, mások ultra modern kozmopolita részek.
A 19. századi iparosodással  megindult egy bevándorlási hullám, de a higiénia hiánya miatt és a népesség növekedés következtében súlyos járvány tört ki a környéken. A Raval gettóvá vált, ahová az emberek féltek belépni: drogok, prostitució és szegénység volt az utcákon.
A 80-as évektől és főként a 92-es Olimpia miatt a régiót átalakították. Új házakat építettek, visszaszorították a kábítószer-kereskedelmet. Kulturális központ épült ide: kiállítások, koncertek, konferenciák, városi programok helyszínévé vált.
A város perifériáján található negyed már a legmenőbb katalán régióvá vált (legalábbis ami a kultúrát és a shoppingot illeti!)

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!