Életmód / Receptek / Táplálkozás

Bárányragu zsenge zöldségekkel (francia navarin recept)

Egy könnyed főfogás, amelyben a tavaszi édes bárányhús zsenge zöldségekkel van együtt főzve.

Hozzávalók 6 személyre:

– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 kg kicsontozott bárányhús kockákra vágva
– 2 evőkanál finomliszt
– 2 evőkanál paradicsompüré
– 3 gerezd fokhagyma, zúzva
– 750ml csirkehús alaplé
– 250ml száraz fehérbor
– 6 szál friss kakukkfű
– 3 babérlevél
– 1 kg burgonya, kockákra vágva vagy apró burgonya egészben
– 2 csokor zsenge kis méretű sárgarépa, hámozva
– 2 csokor újhagyma, megtisztítva
– 300g zöldbab
– 230g fagyasztott zöldborsó

Elkészítése:

1. Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban, dobjuk rá a bárányhúst és pirítsuk meg 3-4 percig, kevergetve. 

2. Adjuk hozzá a lisztet, paradicsompürét és fokhagymát, majd főzzük 2 percig, megkeverve. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, babérlevelet és öntsük fel az alaplével és borral. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és fedő alatt főzzük 1 óra 10 percet.

3. Adjuk hozzá a burgonyát, keverjük meg és főzzük tovább 30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.

4. Közben a sárgarépát, borsót és zöldbabot sós vízben főzzük enyhén roppanós puhára. Mikor megfőtt a burgonya, a főtt zöldségeket keverjük a bárányhoz. Sózzuk, borsozzuk.

Olvastad már?  Miért szereted meg azt a zöldséget hirtelen, amit eddig utáltál?

5. Tálaljuk forrón, friss, ropogós kenyérrel.