Használd a Balzsamos Hold gyógyító erejét ezzel a 10 lépéses rituáléval

Használd a Balzsamos Hold gyógyító erejét ezzel a 10 lépéses rituáléval

Címlap / Életmód / Ezotéria / Használd a Balzsamos Hold gyógyító erejét ezzel a 10 lépéses rituáléval

Az asztrológiában a Hold az isteni női archetípust jelképezi, amely érzelmi, introspektív és empatikus energiával lát el minket. A balzsamos – azaz sötét hold – segít nekünk gyógyulni, feldolgozni és érzéseinket kiengedni.

Mi a Balzsamos Hold?

A fogyó hold utolsó fázisa az újhold előtt az, amit balzsamos holdnak nevezünk. Akkor fordul elő, mikor a Hold kevesebb, mint 45 fokos szöget zár be a Nappal. Ilyenkor a „legsoványabb”, már majdnem elfogyó sarló állapotban van. Ez a holdfázis – ahogyan a többi hét – havonta egyszer fordul elő és három és fél napig tart.

A nyolc szakasz így követi egymást: újhold, növő hold, első negyed (dagad a Hold), hasas hold, telihold (holdtölte), fogyó hold, utolsó negyed (fogy a Hold) és végül a balzsamos hold. Az utolsó fázis a változás, elengedés időszakát hozza el, irányt mutat és elősegíti az új kezdeteket. Nemcsak lélekben, a gyakorlatban is remek alkalom ez a takarításra és régi holmiktól való megszabadulásra.

Mit jelent ez a holdfázis?

Ez az időszak ideális az „árnyékmunkára”, vagyis arra, hogy érzelmi blokkjainkat azonosítsuk, tudomásul vegyük és elengedjük. Kieresztjük a feszültséget, szorongást és aggódást, helyébe pedig bevonzzuk a semlegességet, megértést, elfogadást és hálát.

Balzsamos hold rituálé
Alina Vilchenko/pexels.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»