A Bak személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Bak személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Bak személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Bak jegyű emberek rendkívül érdekes személyiségek. Annak ellenére, hogy a legtöbben keveset tudnak róla, a Bak különleges és összetett jegy. Uralkodó bolygója a Szaturnusz, ami gyakorlatias és józan gondolkodásmódjáért felelős. Föld-jegy, tehát két lábbal áll a földön, megbízható és nem vállal felesleges kockázatot. A Bakok főleg arról híresek, hogy hagyománytisztelők, okosak és mindig logikusan gondolkodnak, azonban ez a jegy sokkal több, mint a száraz praktikusság.

Nézzük, mi az az öt meglepő tulajdonság, amit kevesen tudnak a Bakokról.

1. Cuki, de tüskés

A Bak igazán aranyos teremtés, de csak akkor, ha nem kell senkiben és semmiben csalódnia: ha valaki kihúzza nála a gyufát, keménnyé és harciassá válik. 

Az egyik legbájosabb és legjoviálisabb csillagjegy, ugyanakkor a legalaposabb megfigyelő is. Társaságban sosem viszi a prímet, nem akar a központban lenni, inkább a többieket vizsgálja távolról, titokban. Ennek köszönhetően soha semmi nem kerüli el a figyelmét, és ha valakire gyanakodni kezd, vagy fenyegetést érez, keményen megvédi magát. Kedvessége határtalan, de ez nem azt jelenti, hogy hagyja magát palira venni!

2. Nagyon lassan esik szerelembe

Az egyik legóvatosabb csillagjegyként a Bak kétszer is meggondolja, kinek nyitja meg a szívét.

Nem arról híres, hogy egyik kapcsolatból a másikba ugrik. Nehéz is lenne ezt kiviteleznie, hiszen sok időbe telik neki, míg valaki iránt elkezd komolyabban érdeklődni.

A zodiákus összes jegye közül a Bak esik szerelembe a leglassabban. Ez főleg azért van így, mert mindenáron el szeretné kerülni, hogy megégesse magát. Borzasztó nehezen viseli, ha valaki összetöri a szívét, ezért inkább alaposan meggondolja, valóban megfelelő partner lesz-e abból a személyből, akivel kapcsolatba lép.

3. Könnyű boldoggá tenni

Míg egyes csillagjegyek kedvelik a nagy utazásokat, a drága ajándékokat, vagy mindenféle kényeztetést, addig a Bak igazán szerény jegyként sosem kér sokat. A tárgyakat nem igazán értékeli, utazni pedig nem különösebben szeret, így ha valaki örömet akar szerezni egy Baknak, mindössze annyit kell tennie, hogy leül vele beszélgetni egy olyan témáról, ami érdekli és fontos számára. Ugye, hogy nem költséges boldoggá tenni? Mindössze annyit szeretne, hogy áldozz rá időt és kicsit figyelj rá. 

4. Ne állj az útjába

A Bak elképesztően ambiciózus. Sikerről álmodozik és ezért hajlandó is keményen megdolgozni. Jó anyagi körülményeket, pihentető öregkort, kényelmes életstílust tűz ki célul, és nem fogadja jól, ha ebben bármiféleképpen meg akarja akadályozni valaki.

Akárhogy tépi az élet, mindig feláll és folytatja a harcot a siker érdekében. Borzasztóan makacs, mondhatni egy az egyik legkonokabb csillagjegy.

Ha valóban hisz valamiben, eltántoríthatatlan, nem fogja megváltoztatni a véleményét. Rávenni, hogy lássa másképp a dolgokat, szinte lehetetlen küldetés. 

5. Otthonülő sznob

Az egyik legintelligensebb jegyként hajlamos arra, hogy kicsit leereszkedő legyen azokkal szemben, akik nem tartják a tempót az ő éles eszével. Tanítani is szeret, de ezt sokszor olyan stílusban teszi, hogy inkább tűnik kioktatásnak. Annak ellenére, hogy gyakran vádolják sznobizmussal, a Bak nem drága éttermekben vagy fényűző partykban tölti az idejét.

Meglepő, de számára egy tökéletes este az, amikor otthon bekuckózik a kanapén azzal, akit szeret. 

Kép forrása: flisakd/Depositphotos.com

3 hozzászólás

 • Szel Margit
  2021.05.25., 22:26

  Nagyon illik ram a Bak leiras, kiveve azt hogy imadok utazni, koszonom szepen.

  Válasz
 • Berkics lajosné
  2021.10.01., 18:08

  A bakokra ez mind igaz!

  Válasz
 • Holeczné Nagy Gabriella
  2022.01.15., 13:36

  Én nem bak vagyok,viszont a lányom bak az nem igaz rá hogy annyira makacs meg hogy nem szeret utazni.Nem is kioktató típus.De egyébként a többi nagyon igaz rá.

  Válasz

Írj egy hozzászólást