Te is unod a kenyeret és a zsemlét? Érdemes néha egy picit változtatnod a szokott menün, hiszen egy sima szendvics is különlegesebb lehet, ha bagelben vagy baguette-ben készíted el. Íme 4 recept, amivel elindíthatod a saját otthoni mini pékségedet!
1/4 Bagel
Hozzávalók:
• másfél csésze meleg víz
• 2 és fél teáskanál instant élesztő
• 4 csésze kenyér liszt
• 1 evőkanál barna cukor
• 2 teáskanál só
• 1 evőkanál olíva olaj
• 1 tojássárgája elkeverve 1 evőkanál meleg vízzel
• 1 fazék víz
• negyed csésze méz
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt meleg vízben, egy tálban pedig keverjük el a lisztet a barna cukorral és a sóval. Keverjük a liszthez az élesztőt is, majd dagasszuk 4-5 percig a tésztát. Ha a tészta szépen elválik a tál oldalától, kenjük meg mindkét oldalát olajjal, takarjuk le, majd kelesszük 90 percig. Ezután osszuk 8 egyenlő részre, majd formázzunk belőlük cipócskákat, és kelesszük még 20 percig letakarva. Tegyünk fel egy fazékba vizet, adjuk hozzá a mézet, majd a bagelek közepét lyukasszuk ki, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Főzzük 1-1 percig mindkét oldalukat. Ha ez megvan, tegyük a bageleket sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket a vizes tojássárgájával, és mehetnek a 180 fokosra előmelegített sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek. Ízlés szerint szórhatunk rá magvakat még a sütés előtt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!