Ez a baj azzal, ha mindig a lehető legrosszabb dologra készülsz lélekben

Ez a baj azzal, ha mindig a lehető legrosszabb dologra készülsz lélekben

Címlap / Életmód / Egészség / Ez a baj azzal, ha mindig a lehető legrosszabb dologra készülsz lélekben

A gyakori csalódások után az emberek hajlamosak arra, hogy egy idő után mindig a lehető legrosszabbat feltételezzék, és lélekben erre készüljenek fel. Még akkor is, ha az adott időszakban minden szuperül halad, ők már azon gondolkodnak, mi lesz, ha valami szörnyű dolog történik majd. Pedig ennek a szokásnak nagyon káros következményei vannak!

Ha te is közéjük tartozol, pontosan ismered ezt az érzést. Amikor fekszel éjszaka egyedül az ágyadban, és már rég aludnod kéne, de nem tudsz szabadulni a negatív gondolatoktól. Folyton azon stresszelsz, mi történik holnap, és mi lesz, ha valami nem úgy sül el, ahogy eredetileg tervezted.

Hajlamos vagy arra, hogy egy-egy fontos beszélgetést ezerszer is végig játssz a fejedben, miközben minden mondat mögé plusz jelentést látsz be (akkor is, ha valószínűleg nem igaz).

Ha pedig részt kell venned egy eseményen, szinte stresszel, hogy mi fog negatívan elsülni – többnyire feleslegesen, mert nem történik semmi rossz.

De te nem tehetsz róla. Egyszerűen a korábbi csalódások miatt automatikusan mindig felkészíted magad a lehető legrosszabb eshetőségre. Például korábban a párod megcsalt valakivel, és ezzel teljesen összetörte a szíved.

Azóta pedig mindegy, mennyire rendes sráccal hozott össze a sors, te lélekben már hamar megpróbáltad felkészíteni magad arra, hogy mi lesz, ha esetleg szakítanátok. Ha kiderülne, hogy van valakije a pasidnak.

Vagy egy gyerekkori barátnőd hirtelen megszakította veled a kapcsolatot, azóta pedig senkivel sem szeretnél túl szoros barátságot kialakítani, mert nem akarod kitenni magad a csalódásnak. Ha mégis, már jó előre tudatosítod lelkileg, hogy bizony ő is bármikor kiléphet az életedből. Ezért folyton emlékezteted magad arra, hogy senkiben sem bízhatsz igazán.

Ez a baj azzal, ha mindig a lehető legrosszabb dologra készülsz lélekbenHosszútávon nem éri meg

Persze ahogy az életben a legtöbb dolognak, úgy ennek is akad némi előnye. Például amiatt, hogy mindig a legrosszabbra készülsz fel, nem igazán érhet semmi váratlanul. Mindig van nálad gyógyszer, ragtapasz, és ha lerobbanna a kocsid, már lenne is egy terv a fejedben, mert korábban gondoltál erre is.

Amikor a pasi egyetlen randi után másnap már nem keres, nem érzel csalódást. Hiszen direkt eltökélted magadban, hogy nem szomorodsz el, ha nem lenne folytatása a találkozóknak. Azonban el kell ismerned, hogy a legtöbbször a negatív hozzáállásod megnehezíti az életedet.

Emiatt sosem tudod igazán jól érezni magad; minden boldog pillanatot beárnyékol a gyanakvásod, és emiatt általában nagyon rossz a kedved. Az egykori optimista éned pesszimistára váltott át, és egyre stresszesebb lettél, míg végül eljutsz oda, hogy önmagaddal sem leszel már elégedett. Az önbizalmad elkezd csökkenni, a teljesítményed ugyancsak, és a párkapcsolatod terén is feszültté válsz. Hogy is lehetne harmonikus a viszonyotok, ha titkon azon gondolkodsz, mit teszel, ha megbánt a párod?

Ha valaminek meg kell történnie, az ellen úgysem tudsz tenni semmit; viszont az ellen igen, hogy mennyire élvezed ki az élet vissza nem térő pillanatait! 

Senki sem tudja megmondani neked, mi történik holnap, egy év múlva, vagy tíz év múlva. Épp ezért kellene megtalálnod mindenben a szépséget. A túlgondolás ugyanis sokkal többet árt neked, mint használ!

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!