Az 5 legrosszabb idealizált szerelem, amit mindenki átél – És mindenkit romokba is dönt

Az 5 legrosszabb idealizált szerelem, amit mindenki átél – És mindenkit romokba is dönt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az 5 legrosszabb idealizált szerelem, amit mindenki átél – És mindenkit romokba is dönt

Ismered azt az érzést, amikor találkozol valakivel, és bár alig tudsz róla valamit, rögtön úgy érzed, hogy fülig szerelmes vagy? Ezt nevezhetjük akár fellángolásnak, vagy idealizált szerelemnek is; ilyenkor működik közöttetek a kémia, de ha nem vagytok kompatibilisek egymással, sajnos nem lesz hosszú életű a dolog. Az ilyen hirtelen felindulású érzések pedig sajnos általában ilyen gyorsan is végződnek; az alábbi öt idealizált szerelmet mindenki megtapasztalja, és mindenkit romokba is dönt.

Az ellentétes szerelem

Ahogy kinéz a dolog: Nagyon bejön egy pasi, de ugyanakkor utálod magad azért, hogy ennyire kedveled őt. Emiatt észre sem veszed, de passzív-agresszív módon folyton a tudtára adod az érzéseidet, ami gyakran vitához és még több frusztrációhoz vezet.

A probléma: Noha ez a típusú érzelem nagyon vicces a filmekben, a valóságban cseppet sem az! Sokkal inkább megalázó és szörnyű mindkettőtöknek, és ha végül félretennétek az ellentéteket, általában akkor sem működnétek jól egy párként.

A képzelt szerelem

Ahogy kinéz a dolog: Van ez a srác, akit bár nem ismersz, de messziről gyakran látsz. Például egy pasi, akivel ugyanabban az irodaházban, más cégnél dolgoztok, és reggelente szembe jön veled a liftnél. Szép lassan belezúgsz abba, ahogy beszél, ahogy öltözködik, ahogy mosolyog; úgy, hogy igazából egyetlen mondatot sem beszéltetek még.

A probléma: Valójában nem ezt a férfit, hanem egy képzeletbeli hologramot szeretsz annyira. Idő kell ahhoz, hogy megismerj valakit, és elfogadd a hibáit; ha úgy leszel szerelmes, hogy ezeket nem ismered, igazából csak idealizáltad a másikat. Hidd el, ilyen esetben nagyobbat csalódnál egy randin, mint azt gondolnád.

 

A rajongó szerelem

Ahogy kinéz a dolog: Tininként mindenki megtapasztalja, milyen belezúgni egy filmsztárba, akivel valószínűleg soha nem is fogsz találkozni. Ettől még persze valósak az érzéseid, de nagyon sokban hasonlít az előző pontban említett idealizált szerelemre.

A probléma: Hogy sosem fog beteljesülni, és ha túlságosan mélyen beleásod magad egy filmsztár vagy vadidegen ember imádásába, azzal a való élet nyújtotta szerelemről maradhatsz le.

 

A baráti szerelem

Ahogy kinéz a dolog: Van egy srác az életedben, akivel jól kijössz, mindenről szuperül elbeszélgettek, és bár nem vagy szerelmes, úgy érzed, adnod kellene egy esélyt a dolognak.

A probléma: Az esetek többségében azok a kapcsolatok sosem működnek, amelyekbe úgy mész bele, hogy nem érzel őszinte szerelmet. Persze az idő múlásával kialakulhatnak gyengéd érzelmek, de ha évek óta barátok vagytok, kevés az esélye annak, hogy ez most történjen meg.

 

A szerelem, ami csak rosszat tesz neked

Ahogy kinéz a dolog: Szíved mélyén tudod, hogy a pasi nem hozzád való. Ha egy barátnőd lenne a helyzetedben, rögtön megmondanád neki, hogy csak játszanak vele, és ki kell lépnie. De még így is reménykedsz abban, hogy a srác egyszer viszonozni kezdi az érzéseidet, és ha elég kitartó vagy, együtt lehettek.

A probléma: Bármennyire is fel vagy rá készülve, amikor véget ér a kapcsolat, borzasztóan padlóra kerülsz. Mérges leszel és csalódott, amiért hagytad, hogy ennyire megalázó helyzetbe kerülj, és csak az idődet vesztegetted a várakozással. Ezt a legnehezebb kiheverni, de cserébe ebből meríted a legtöbb tapasztalatot.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást