Család / Életmód / Kikapcsolódás / Tech és kütyük

Ez az autós kulcs figyelmeztet, ha a kocsiban felejtenéd a gyereket

Ez az autós kulcs figyelmeztet, ha a kocsiban felejtenéd a gyereket

Vannak csipogók, amelyek segítenek megtalálni a lakáskulcsodat vagy éppen a táskádat, és kisgyerekes anyukaként azt gondolom, hogy ezek nagyszerű találmányok. Sőt, a múltkor egy kollégám, aki éppen akkor hívott telefonon, miközben egy 4 centis műanyag csigát kerestem mindenhol a lakásban, viccesen megjegyezte, hogy ezekre a a gyerekjátékokra is nyomkövetőt kellene tenni.

Tényleg hasznos lehet?

Na már most, én maximálisan megértek mindenkit, aki kisgyerekkel utazik, és közben elfelejti a telefonját, a táskáját, az autóba zárja a kulcsát vagy nem tudja, hová parkolta az autóját. Esetleg a motor leállításakor jön rá, hogy egyáltalán nem oda ment, ahová eredetileg akart, mert útközben elfelejtette az úti célját. Na de hogy valaki elfelejti a saját gyerekét???

Nem is olyan régen járta be a sajtót annak a nőnek a híre, aki miatt vissza kellett fordulnia egy repülőgépnek. Már felszállás után vette észre, hogy az autós hordozót – és benne újszülött gyerekét – a gépre való felszálláskor elfelejtette magával vinni.

Emlékeztető kulcs autóba
kali9/istockphoto.com

Akkor is azt mondtam, hogy egy percig sem csodálkozom, ha egy kisbabás anyuka vagy apuka gondolatait annyira lekötik a gyereke körüli teendők, hogy minden más csomagját a váróban felejti. Az, hogy hogyan tud valaki éppen a gyerekéről megfeledkezni, nem fért a fejembe.

Valahogy így vagyok ezzel az autós riasztóval is. Megértem, ha az autónak szólnia kell, mert nincs bekötve a biztonsági öv, bekapcsolva hagytuk a rádiót vagy nem jól zártuk be az ajtókat. De hogy egy riasztónak kell emlékeztetnie rá, hogy vigyük magunkkal a saját gyerekünket?!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást