Egészség / Életmód

A szívinfarktus korai tünetei, amik jelzik, hogy közeleg a baj

A szívinfarktus korai tünetei, amik jelzik, hogy közeleg a baj

A szívinfarktus nem játék. Sokan viszont szeretnék azt gondolni, hogy ők nincsenek veszélyben, és általában a megelőzésre szolgáló tippeket sem fogadják meg. Bevallom, én is így gondoltam. Egészen addig, míg a nagynéném kórházba nem került emiatt. Utólag már tisztán látja, hogy milyen jelekből lehetett volna sejteni, hogy baj van a szívével, ezekről pedig őszintén mesélt, hogy mások is tanuljanak az esetéből.

“Azt hiszem, akkor jöttem rá arra, hogy milyen fontos tényleg odafigyelni az egészségesebb életvitelre, amikor az első éjszakámat töltöttem a kórházban. Előtte ugyanis nem foglalkoztam vele. Volt káros szenvedélyem, imádtam a rántott, nehezebb ételeket, a cukros italokat, és mivel 50 évesen örültem, ha a munkából hazaérhetek, a sportolás messze nem volt jellemző rám. Ezek viszont mind hozzájárultak ahhoz, hogy szívinfarktussal kerüljek a sürgősségire; mint kiderült, az egyik érben lerakódtak a rossz zsírok, és vérrögöt hoztak létre. De sajnos a genetikai hátterem is közrejátszott ebben. Korábban én is azt hittem, hogy a szívinfarktus a semmiből jön, és hirtelen okoz bajt, ezért többnyire derült égből villámcsapásként éri az embert. De saját magamon kellett megtapasztalnom azt, hogy előjelek mindig vannak, csak nehéz őket azonosítani.”

“Az egyik legerőteljesebb jel az volt, hogy rendkívül fáradt és kimerült voltam. Nem az a de-jó-lenne-már-aludni típusú fáradtság volt ez, hanem hatalmas mértékű kimerültség, amit semmi sem tudott enyhíteni.

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást