Igazán hangulatos, napokig eltartható ehető csibéket tehetünk az ünnepi asztalra kevés hozzávalóból. Némi kézügyesség, csipetnyi kreativitás, és a csemeték is besegíthetnek a munkába. Ebben az esetben több hozzávalóval készüljünk, mert „elillanhat” közben egy-két sárgabarack vagy piskóta!
Hozzávalók 20 darabhoz: 30 darab aszalt sárgabarack 60 darab pikótatallér 20 szem mazsola Lekvár 20 fokvájó Elkészítés: 10 sárgabarackot kettévágunk. A fél barackból csibecsőrnek levágunk egy hosszúkás darabkát, a maradékot ollóval becakkozzuk taréjnak. Elkészítjük mind a 20 darab csőrt és taréjt. Tányérra helyezünk egy piskótatallért, ráteszünk egy aszalt barackot, fogvájót szúrunk bele. Két piskótát lekvárral összeborítunk úgy, hogy belehelyezzük a csőrt, és a fogvájóra húzzuk a csőrrel ellátott csibefejet. A taréjt a fejtetőre helyezzük a fogvájóba szúrva. A szemeket lekvárral felragasztva mazsolából készítjük.