Aszaltbarackos piskótacsibék – Húsvéti édesség

Aszaltbarackos piskótacsibék – Húsvéti édesség

Címlap / Életmód / Receptek / Aszaltbarackos piskótacsibék – Húsvéti édesség

Igazán hangulatos, napokig eltartható ehető csibéket tehetünk az ünnepi asztalra kevés hozzávalóból. Némi kézügyesség, csipetnyi kreativitás, és a csemeték is besegíthetnek a munkába. Ebben az esetben több hozzávalóval készüljünk, mert „elillanhat” közben egy-két sárgabarack vagy piskóta!

Hozzávalók 20 darabhoz:   30 darab aszalt sárgabarack 60 darab pikótatallér 20 szem mazsola Lekvár 20 fokvájó   Elkészítés:   10 sárgabarackot kettévágunk. A fél barackból csibecsőrnek levágunk egy hosszúkás darabkát, a maradékot ollóval becakkozzuk taréjnak. Elkészítjük mind a 20 darab csőrt és taréjt.   Tányérra helyezünk egy piskótatallért, ráteszünk egy aszalt barackot, fogvájót szúrunk bele. Két piskótát lekvárral összeborítunk úgy, hogy belehelyezzük a csőrt, és a fogvájóra húzzuk a csőrrel ellátott csibefejet.   A taréjt a fejtetőre helyezzük a fogvájóba szúrva. A szemeket lekvárral felragasztva mazsolából készítjük.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!