A pont, ahova mindig elfelejtünk fényvédőt tenni – pedig fontos lenne

A pont, ahova mindig elfelejtünk fényvédőt tenni – pedig fontos lenne

Címlap / Stílus / Arc / A pont, ahova mindig elfelejtünk fényvédőt tenni – pedig fontos lenne

Az ózonréteg vékonyodása miatt egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy tényleg figyelmesen kenegessük magunkat fényvédővel az év 365 napján. Amikor pedig eljön a nyár, még nagyobb lesz a felelősségünk, hogy a megfelelő faktorszámmal, a megfelelő rendszerességgel óvjuk a bőrünket a nap káros UV-A és UV-B sugaraival szemben. 

Számtalan féle fényvédővel találkozhatunk már a piacon, kémiai, fizikai naptejek segítik megvédeni a bőrünket. Hogy melyik a legszimpatikusabb, az már csak rajtunk múlik – illetve azon, hogy milyen hatásmechanizmust szeretnénk inkább használni. A kémiai szűrők beszívódnak a bőrbe, míg a fizikai fényvédők akár egy pajzs tulajdonképpen visszapattintják a káros sugarakat. 

A reggeli rutin részeként bizony ma már az is első számú feladat a tudatos bőrápolók körében, hogy a tisztítás, tonizálás, hidratálás után felkenjük a mindennapos fényvédőnket is. A szakértők ugyanis azt mondják, a krémekben, alapozókban nincs elég SPF és minimum 30-as faktorszámot kellene használni minden nap.

Azonban van egy pont az arcunkon, amit a legtöbben kihagyunk a krémmel, ez pedig nem más, mint az ajkunk. Te, aki olvasod ezt a cikket, például mikor kentél utoljára fényvédőt az ajkadra? Sajnos még én is néha elfelejtem és szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Pedig ez is egy nagyon fontos része a reggeli rutinnak, ugyanis a szánk is ki van téve a káros sugaraknak. Eáadásul ezen a területen még vékonyabb a bőr, kevésbé hidratált és kevesebb melanin is termelődik, így hatványozottabban érik káros külső hatások is.

Tehát minimum egy SPF-es ajakbalzsamot szerezzünk be, hogy megvédjük az ajak bőrét is a káros sugaraktól és a melanoma kialakulásától – szakértők ugyanis azt mondják, ezt a területet is ugyanúgy veszélyezteti. 

Kedvenc fényvédős ajakbalzsamjaink

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/3
Következő»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást