Egy brit nő mindent megadna, csak hogy lebénítsák – És nincs vele egyedül

Egy brit nő mindent megadna, csak hogy lebénítsák – És nincs vele egyedül

Címlap / Életmód / Lélek / Egy brit nő mindent megadna, csak hogy lebénítsák – És nincs vele egyedül

Mindig tudta, hogy ő más Chloe, aki egyébként a Cambridge Egyetemen végzett kutató, elmondta, mindig is érezte, hogy egy kicsit más, mint a többiek. Amikor négy éves volt, a szüleivel meglátogatták a nénikéjét, aki egy biciklis baleset után sínt viselt a lábain.

– Azonnal éreztem, hogy én is ezt szeretném, és nem értettem, miért nem születtem úgy, hogy szükségem legyen rájuk – mondja.

Kislányként ezek után egy álomvilágban élt, sokat fantáziált arról, hogy mozgássérült lesz, és 9 éves korában még egy súlyos biciklis balesetet is okozott magának, hátha megsérül a lába. Már ekkor is csak a szerencsén múlt, hogy nem a nyakát törte ki, de Chloe felnőttként is keresi magának a bajt.

Extrém sportol, és balesetben bízik

Chloe szereti az extrém sportokat, és nem is tagadja, hogy abban bízik, balesetet szenved, és valóban lebénulhat, emiatt a családja komolyan aggódik érte. Hét évvel ezelőtt valóban volt is egy komolyabb síbalesete, amiben megsérült a háta, emiatt rögzítő sínbe kellett tenni a lábait.

A síneket az internetről rendelte meg, és ekkor jött rá arra, hogy más emberek is vannak, akik hozzá hasonlóan éreznek.

Nem sokkal ez után diagnosztizálták a betegségét, a testkép integrációs zavart, angolul Body Integrity Identity Disordert, vagyis BIID-t.


Van, aki a bénulással nem éri be, amputációt akar

Egy egészséges ember számára az is felfoghatatlan, miért szeretné valaki, hogy lebénuljon a lába, de a BIID-ben szenvedők között olyanok is vannak, akik egyenesen azt szeretnék, ha valamelyik végtagjukat amputálnák, egyszerűen azért, mert úgy érzik, hogy anélkül boldogabb lenne az életük. Olyanok is vannak, akik nem egy testrésztől, hanem valamilyen érzetüktől szabadulnának meg, például vakon vagy siketen szeretnék élni az életüket.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást