Otthon / Dekor

Az arany nem giccses! Így használd a lakásban

Nem kell feltétlenül egy barokk kastélyban élned ahhoz, hogy az arany színt használhasd a lakásban, és szerintünk épp itt az ideje leszámolni azzal a képzettel is, hogy az aranyszínű dolgok giccsesen mutatnak. Mutatunk néhány ötletet, hogyan használd a lakásodban az arany színt, hiszen van létjogosultsága a lakásdekorációban, és remekül passzol szinte minden helyiséghez is.

Középpontban

Bőven elegendő, ha egy olyan tárgyat, bútort választasz, amelyen elég hangsúlyos az arany szín.

A nappaliban például ideális választás lehet egy üveges, arany keretes dohányzóasztal, de akár egy teljesen arany változat is.

Pasztell és natúr színekkel dolgozz az asztalon kívül a szoba további dekorálásban, és egy két részletben jelenítsd csak meg ezen kívül az aranyat: díszpárnákon, az olvasólámpán, esetleg egy-két virágvázán.

A fő szabály, hogy ne ess túlzásba: ez a szín akkor mutatós, ha csak kevés elemen jelenik meg.

Lányosan sikkes

Az arany, a fehér és a rózsaszín legjobb barátok a lakásdekorációban, így egyértelmű, hogy egy gardróbot, női hálószobát érdemes ezzel a kombinációval dekorálnod.

Egy arany színű polc például remekül harmonizál egy nagy, rószaszín plüssös fotellel, és melléjük jöhetnek a lányos kiegészítők. Arany-fehér képek a falra, díszpárnák és apró dísztárgyak.

Bátran szerezz be a fotel mellé egy arany lábtartót, zsámolyt is, azzal még nem esel túlzásba.

Részletekben

Nem kell feltétlenül egy egész bútornak aranyszínűnek lennie, ezt a színt használhatod keretezésre, kiemelésre is a berendezési tárgyaknál.

Egy pasztellszínű fiókos komód esetében például elég, ha a szekrényed aljának esel neki egy kis arany festékkel, de ugyanígy dekorálhatod a tetejét, vagy akár lehet arany az alja és a teteje is egyszerre a bútornak.

Az arany lényege, hogy kiemeljen, hangsúlyozzon, így ennél a színnél a kevesebb mindig több!

Arany háló

Igazi királyi hangulatú lehet a hálószobád az aranynak köszönhetően.

Ehhez érdemes fehérrel és feketével kombinálnod ezt a színt, amely egy fekete falon rendkívül látványos lesz.

Elég egy a képhez hasonló geometriai minta az ágy fölé, és néhány arany párna vagy dísztárgy, és máris kész a luxus-hálóhelyiség, ahol igazi királynőnek érezheted majd magad.

Inspiráló dolgozószoba

Képzeld csak el, milyen remek gondolatok születhetnek egy ilyen dolgozószobában, és a munka is mennyivel hatékonyabb lehet!

Olvastad már?  Így is kinézhet egy konyha, miután átfested! Lenyűgöző átalakítások

Ehhez néhány arany keretes polcra lesz szükséged, és arra, hogy az egyéb irodaelemekben is megjelenjen az arany szín.

A natúr színű falra festett vagy ragasztott arany korongok adják ennek a dolgozószobának az igazi báját, így bátran használd te is a saját íróasztalod körül ezt a megoldást!

Az arany gardróbszekrény

Tudnál méltóbb helyet elképzelni a ruháidnak, mint egy ilyen gyönyörű, arany színű gardróbszekrény?

Ehhez a szekrényedet teljesen le kell csiszolnod, és ha már az egész felület egyenletes, akkor 2-3 rétegben lefestened az arany festékkel.

Nagy munka lesz, de a végeredmény csodálatos, ezért megéri a fáradozás.

Ha elkészült a szekrény, arra ügyelj, hogy ezen kívül más arany dolgot ne használj a szobában: maradj a letisztult, fehér falaknál, és az egyszerű dekorációnál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást