Az arany nem giccses! Így használd a lakásban

Az arany nem giccses! Így használd a lakásban

Címlap / Otthon / Dekor / Az arany nem giccses! Így használd a lakásban

Nem kell feltétlenül egy barokk kastélyban élned ahhoz, hogy az arany színt használhasd a lakásban, és szerintünk épp itt az ideje leszámolni azzal a képzettel is, hogy az aranyszínű dolgok giccsesen mutatnak. Mutatunk néhány ötletet, hogyan használd a lakásodban az arany színt, hiszen van létjogosultsága a lakásdekorációban, és remekül passzol szinte minden helyiséghez is.

Középpontban

Bőven elegendő, ha egy olyan tárgyat, bútort választasz, amelyen elég hangsúlyos az arany szín.

A nappaliban például ideális választás lehet egy üveges, arany keretes dohányzóasztal, de akár egy teljesen arany változat is.

Pasztell és natúr színekkel dolgozz az asztalon kívül a szoba további dekorálásban, és egy két részletben jelenítsd csak meg ezen kívül az aranyat: díszpárnákon, az olvasólámpán, esetleg egy-két virágvázán.

A fő szabály, hogy ne ess túlzásba: ez a szín akkor mutatós, ha csak kevés elemen jelenik meg.

Lányosan sikkes

Az arany, a fehér és a rózsaszín legjobb barátok a lakásdekorációban, így egyértelmű, hogy egy gardróbot, női hálószobát érdemes ezzel a kombinációval dekorálnod.

Egy arany színű polc például remekül harmonizál egy nagy, rószaszín plüssös fotellel, és melléjük jöhetnek a lányos kiegészítők. Arany-fehér képek a falra, díszpárnák és apró dísztárgyak.

Bátran szerezz be a fotel mellé egy arany lábtartót, zsámolyt is, azzal még nem esel túlzásba.

Részletekben

Nem kell feltétlenül egy egész bútornak aranyszínűnek lennie, ezt a színt használhatod keretezésre, kiemelésre is a berendezési tárgyaknál.

Egy pasztellszínű fiókos komód esetében például elég, ha a szekrényed aljának esel neki egy kis arany festékkel, de ugyanígy dekorálhatod a tetejét, vagy akár lehet arany az alja és a teteje is egyszerre a bútornak.

Az arany lényege, hogy kiemeljen, hangsúlyozzon, így ennél a színnél a kevesebb mindig több!

Arany háló

Igazi királyi hangulatú lehet a hálószobád az aranynak köszönhetően.

Ehhez érdemes fehérrel és feketével kombinálnod ezt a színt, amely egy fekete falon rendkívül látványos lesz.

Elég egy a képhez hasonló geometriai minta az ágy fölé, és néhány arany párna vagy dísztárgy, és máris kész a luxus-hálóhelyiség, ahol igazi királynőnek érezheted majd magad.

Inspiráló dolgozószoba

Képzeld csak el, milyen remek gondolatok születhetnek egy ilyen dolgozószobában, és a munka is mennyivel hatékonyabb lehet!

Ehhez néhány arany keretes polcra lesz szükséged, és arra, hogy az egyéb irodaelemekben is megjelenjen az arany szín.

A natúr színű falra festett vagy ragasztott arany korongok adják ennek a dolgozószobának az igazi báját, így bátran használd te is a saját íróasztalod körül ezt a megoldást!

Az arany gardróbszekrény

Tudnál méltóbb helyet elképzelni a ruháidnak, mint egy ilyen gyönyörű, arany színű gardróbszekrény?

Ehhez a szekrényedet teljesen le kell csiszolnod, és ha már az egész felület egyenletes, akkor 2-3 rétegben lefestened az arany festékkel.

Nagy munka lesz, de a végeredmény csodálatos, ezért megéri a fáradozás.

Ha elkészült a szekrény, arra ügyelj, hogy ezen kívül más arany dolgot ne használj a szobában: maradj a letisztult, fehér falaknál, és az egyszerű dekorációnál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást