5 aprócska, tarka virág, ami az íróasztalodon is elfér

5 aprócska, tarka virág, ami az íróasztalodon is elfér

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 5 aprócska, tarka virág, ami az íróasztalodon is elfér

A napsütés mellett talán az első kis virágok jelentik a legjobb dolgot a tavaszban, a hosszú tél után valami élő, színes kis semmiség is képes egy csapásra boldogabbá tenni. Az alábbi apró cserepesek az íróasztalodon is elférnek, így jobban megy majd a munka.

Jácint

A jácintot legtöbben kerti növényként ismerik, de néhány fajtája cserépben is jól érzi magát, alig 10-20 centiméteresre nő, rengeteg színben pompázik, és mennyei az illata.

Szereti a vizet, ezért abból adj neki legalábbis minden második napon.

Tartsd világos helyen, de ne tűző napon, ha pedig elvirágzott, hagyd magától lehullani a leveleit, mielőtt kiveszed a földből a hagymáját.


Északi fekvés? 7 szobanövény – árnyékos lakásba is


Újságpapírba csomagolva, sötét helyen tárold, december-januárban pedig ültesd át.

Papucsvirág

A papucsvirág kellemes kis zöld színfoltot jelent tömött, már-már bokorszerű megjelenésével, a zöld levelek közül peig vidáman virítanak ki a felfújt, sárga virágok.

A papucsvirág 10-15 centiméter magasra nő, ezért kisebb helyeken is bőven elfér.

A papucsvirág laza, tőzeges talajban érzi a legjobban magát, arra ügyelj, hogy locsoláskor ne érje víz a leveleit, mert akkor azok könnyen rothadásnak indulhatnak.

Szobaciklámen

A karcsú szárakon növő, rikító színű virágok, és igénytelen természete egyaránt közrejátszott abban, hogy a szobaciklámen lépcsőházak, irodák kedvelt növénye legyen, hiszen szinte bárhol jól érzi magát.

Az egyetlen, amit nem szeret, az a fűtött szoba, ezért, ha az íróasztalodon tartod, ügyelj rá, hogy ne legyen a fűtőtest közelében.

A szobaciklámen tartásával kezdő növénygondozók is megpróbálkozhatnak, a trükk az öntözésben rejlik: a virág talaja mindig legyen nedves, de ne pangjon rajta a víz, a gumóját pedig közvetlenül sose érje a locsolóvíz.

Törpe nebáncsvirág

Ha kevés a természetes fény a szobádban, akkor a törpe nebáncsvirág tökéletes választás lehet, ez az apró kis virág ugyanis kifejezetten kedveli a félárnyékos helyeket.

Körülbelül 20 centiméter magasra nő, virágai elegánsak, könnyedek és sokféle színben elérhetőek.

A nebáncsvirág semleges kémhatású talajban érzi a legjobban magát, és bár nem sok fényre, de annál több vízre van szüksége.

Tavasszal még elég naponta egyszer, nyáron azonban akár naponta kétszer is meglocsolhatod, hálás lesz érte.

Törperózsa

A rózsa az egyik legnpszerűbb vágott virág, egy kis cserépben nevelkedve pedig nem csak az íróasztalodnak, az egész szobának is az éke lehet.

Noha viszonylag kényes növényről van szó, mégis megéri próbálkozni vele, mert valóban pazar látványt nyújt.

A cserében nevelt törperózsának a fény- és a vízigénye is kifejezetten magas, és vigyázni kell a levéltetvek, atkák megjelenésével is.

A törperózsa kifejezetten kényes a megfelelő talajra, ezért, ha azt szeretnéd, hogy ne csak életben maradjon, hanem szép virágokat is hozzon, használj kifejezetten a rózsák igényeinek kikevert virágföldet az ültetéséhez.

Az elnyílt, elhervadt virágokat mindig távolítsd el, hogy a rózsád hamarabb hozzon új virágokat.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!