3 évig laktam egy apró garzonban: 5 hasznos rendszerezési trükk

3 évig laktam egy apró garzonban: 5 hasznos rendszerezési trükk

Címlap / Otthon / Dekor / 3 évig laktam egy apró garzonban: 5 hasznos rendszerezési trükk

Aztán persze megérkeztem a valóságba, ami úgy nézett ki, hogy csak bútorozott lakás jöhetett szóba (ugyanis nem lett volna pénzem nulláról berendezni egy albérletet), valamint lehetőleg minél olcsóbb, hogy maradjon keret a vásárlásra is. Úgyhogy végül a választásom egy aprócska garzonra esett, ami szinte teljesen egyterű volt.

A nappali egyben hálószobaként funkcionált a kihúzható kanapéval, a sarokban volt a pici konyha, és csak a fürdő/wc kapott külön helyiséget. Nem az a lakás, ahol nagy összejöveteleket tarthatsz, de legalább nem volt lakótársam, és az egész az enyém volt, jó áron. Három évig laktam ott, de egy idő után kinőttem a helyet. Valószínűleg erre hamarabb sor kerül, ha az alábbi 5 lakberendezési trükkel nem találkozom, amelyek segítettek rendszerezni a cuccaimat minimális helyeken is!

Rendesen ki volt használva az ajtó

Vannak a lakásban olyan helyek, ahová magától értetődően igyekszel szép rendezetten pakolni. De ha elfogytak a fiókok és szekrények, jöhetnek a kreatív megoldások.

Én a fürdőszoba belső ajtajára akasztottam fel egy kisebb polcot, aminek minden szintjére tehettem valamit. Így nem foglalt sok helyet a testápolóm, a hajkondícionálóm, vagy éppen a rengeteg tisztítószer. És a legjobb, hogy nem is volt szem előtt, maximum akkor, ha valaki elszaladt mosdóba, ám szerencsére még ekkor sem keltett vizuális rendetlenséget. Sőt, inkább az ellenkezőjét értem el vele!

 

Hasznos a guruló spájz

Nyilván spájz nem volt az albérletemben, a kicsi szekrényekben pedig maximum úgy fértem volna el, ha hetente megyek bevásárolni, és mindenből keveset veszek. Ez anyagilag sem érte volna meg! Ekkor találkoztam a neten egy nagyon jó ötlettel, ami rengeteg helyet megspórolt nekem. Ez nem más, mint a „guruló spájz”, azaz egy vékony minipolc kerekekkel, ami épp befér a fal és a hűtőszekrény, vagy akár két bútor közé. 

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást