Apró a gardróbod? Ruhatárolási módszerek, hogy minden elférjen

Apró a gardróbod? Ruhatárolási módszerek, hogy minden elférjen

Címlap / Stílus / Divat / Apró a gardróbod? Ruhatárolási módszerek, hogy minden elférjen

Abba még belenyugszol, hogy a gardróbod mérete miatt te nem halmozhatod fel a végtelenségig a soha nem hordott ruhákat, de hogy már a kedvenc darabjaidnak se legyen helye? Trükkjeinkkel több teret nyerhetsz, így egyetlen kedves darabodtól sem kell megválnod majd.

Tárolás, több szinten

Ha szükséged lenne néhány extra szekrényre, de azokat már nem tudnád hová tenni, érdemes elgondolkodni azon, hogy az ágyadat galériaágyra cseréled.

Így az alatta felszabaduló helyre betehetsz még néhány polcot vagy szekrényt, de akár állványokat is, a teret pedig függönnyel vagy más térelválasztó megoldásokkal is elszeparálhatod, így kifejezetten esztétikus és praktikus kis gardróbszobát rendezhetsz be magadnak, ami kívül és belül is jól mutat.

 

Kiszervezés

Ha a ruháknak már nem jut hely a gardróbban, de van néhány talpalatnyi szabad hely a szobádban, akkor a multik által olyan nagyon szeretett kiszervezés lesz nálad a megoldás.

Érdemes átválogatni azokat a ruhákat, amiket a leggyakrabban hordasz, és ezeket egy különálló ruhakasztóra lógatni.

Az állvány alsó részére cipők kerülhetnek, a felső részére pedig akassz ruhafogasokat, és erre lógasd rá a blézereket, blúzokat. Az állvány két végére kerülhetnek a sálak, nyakláncok, egyéb apróságok is, amelyek így szintén rendezettek lesznek.

Mire nem jó az üdítős doboz!

Nem is az üdítős doboz egészére lesz szükséged ehhez a trükkhöz, csak a kis fülecskére, amivel a kólát vagy a konzervet kinyitod. Óvatosan törd ezt le az alumínium fedőről, majd fogj egy erősebb ruhafogast, és az egyik lyukon bújtasd keresztül a fogas kampóját.

A másik lyukba most beakaszthatsz egy másik fogast, így a szekrényedben egy fogas helyén két fogas is lóghat, egymás alatt, ami azt jelenti, hogy megduplázhatod a rendelkezésedre álló teret.

 

A boros dobozokat se dobd ki!

Lehet, hogy otthon is van, de nagyobb áruházakban biztosan kérhetsz olyan kartondobozt, amit a borospalackok szállítására használnak, és kisebb rekeszekre van osztva, hogy az üvegek ne koccanjanak egymásnak.

Egy ilyen doboz remekül szolgál arra a célra is, hogy a cipőidet, egyesével a palackok helyére állítva, praktikusabban tárold, így elrendezve pedig akár az ágy alatt is, kevés helyet elfoglalva tarthatod őket, anélkül, hogy kedvenc lábbelijeidnek valami baja esne.

 

Több funkciós bútorok

A szezonális ruhákat, amiket éppen nem használsz, és tudod, hogy nem is fogod hordani őket egy darabig, érdemes a szekrényen kívül tárolni, hogy ne foglaljanak fölöslegesen helyet.

De hol? Bolhapiacokon már potom pénzért szerezhetsz régebbi utazóbőröndöket, hajóládákat, amiket akár puffnak, akár padnak, akár dohányzóasztalnak használhatsz, a mélyükben pedig elrejtheted azokat a ruhákat, amiket a következő szezonig biztosan nem fogsz hordani.

Az évszak fordultával pedig elég csak átköltöztetni őket a gardróbba, és az előző szezon ruháit elrejteni a ritkán nyitogatott bútor mélyére.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást