Otthon / Szórakozás

Április 22.: Csilla névnap – A Csillák személyiségjegyei

Április 22.: Csilla névnap – A Csillák személyiségjegyei

Április 22-én a Csillák ünneplik névnapjukat. Lássuk ebből az alkalomból, hogy mit is lehet tudni a név jelentéséről és eredetéről, valamint hogy a névelemzők szerint milyen tulajdonságokra hajlamosítja viselőjét a név.

Eredete, jelentése

A név hivatalosan Vörösmarty Mihály nevéhez fűződik, aki a csillag szó utolsó betűjének elhagyásával alkotta meg a Csilla női nevet.
A név másik (korábbi) létrehozójának tartják azonban Dugonics Andrást, aki 1788-ban megjelent Etelka című művében már használta a Csilla nevet, így vélhetően ő volt a név tényleges megalkotója.
Annyi egészen biztos, hogy az igazi népszerűségre Vörösmarty által tett szert, hiszen majd’ 200 éves létezése óta kifejezetten sokan adják ezt a nevet gyermeküknek.

Nőiesség

A Csillákat általában jellemzi egy hűvös, de kifogástalan nőiesség. Ha csak tehetik, sokat adnak a külsejükre, és ezt nem csak ruháik minősége mutatja, de az is, hogy alakjukért is mindent megtesznek.
Általában rendszeres fogyókúrázók, kitartó sportolók, akik úgy érzik, hogy a tökéletes megjelenés nem az öltözékkel kezdődik, hanem azzal, hogy testüket is megfelelően karban tartják. Így nem csoda, hogy a Csillák általában mindig olyanok, mint akit skatulyából húztak ki – bár maximalizmusuk kevésszer engedi meg nekik, hogy ennek felhőtlenül örüljenek és ne a hibákat, a további javítandókat keressék magukon.

Karrier

A Csillák gyakran szolid, visszafogott stílusban élik életüket és próbálnak érvényesülni a munkahelyükön, de emellett nagyon is céltudatos emberek. Már az iskolában előre terveznek, és gyakori náluk a nagyon tudatos karrierépítés.
Tudják, hogy mit akarnak és általában el is érik azt, és szeretik megengedni maguknak azt, hogy válogassanak a cél eléréséhez használt eszközökben. Nem törtetnek másokon keresztül, és akkor is betartják a humánus elveket, amikor velük szemben nem teszik ezt meg mások.

Család

A Csillák az esetek túlnyomó részében kitűnő háziasszonyok is, és igazán remek családanyák. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy folyton a tűzhely mellett állnak, sokkal inkább azt, hogy gondolkodás nélkül hoznak áldozatokat a családtagjaikért, és mindent megtesznek a családi béke érdekében.
Sokszor talán túl sokat is, mivel néhány kompromisszum később visszaüt, és rosszabbat vált ki, mintha akkor bevállalták volna a konfliktust. Ezek ellenére a Csillák imádják a családjukat, jellemző rájuk, hogy a családalapítással karrierjüket is sokban visszaszorítják.

Kreativitás

A kreativitás minden Csilla nevű nőt jellemezni szokott kisebb vagy nagyobb mértékben. Mivel a visszafogott stílus jellemző rájuk megjelenésükben és kommunikációjukban egyaránt, ezért a kreativitást is ilyen léptékben élik ki.
Igazán nem mondhatjuk, hogy a Csillák otthonának minden egyes szeglete külön kis kreatív díszekkel van ellátva, sokkal inkább azt, hogy otthonuk berendezésében, szépítésében inkább az összképre, mint a részletekre törekszenek. Gyakran kedvencük a minimál stílus lakberendezkedésben és öltözködésben egyaránt, és jellemzően tartózkodnak a túlzott látványelemektől, díszítésektől.

Szerelem

A Csillák a szerelemben egyáltalán nem olyan hűvösek, mint az élet más területén. Általában kifejezetten temperamentumosak, akik emellett tudatosan is mindent megtesznek azért, hogy a szenvedély sokáig kitartson.
Ösztönösen alkalmazzák a női praktikák legnagyobb részét, így párjuk folyamatosan küzd azért, hogy kegyeit megszerezze. Ennek ellenére szerelmi élete egyáltalán nem harcra, inkább kiegyensúlyozottságra, harmóniára emlékeztet.

Barátság

A Csillák látszólag nagyobb baráti kört tartanak fenn, de viszonylag kevés olyan ember van, akit igazán közel enged magához. A barátságokat általában sokáig ápolják, kitartásuk ebben is nagy segítségükre szolgál.
Nehezen vesznek búcsút régi kapcsolatoktól, legyen az egy mélyebb ismeretség vagy egy iskolai barátság, amely felett már eljárt az idő. Közeli barátaikkal szoros kapcsolatot ápolnak, erősen igénylik, hogy baj esetén azonnal fordulhassanak hozzájuk, és rájuk is mindig lehet számítani, ha egy megértő barátra, vagy akár csak egy jó tanácsra van szükség. Boldog névnapot minden Csillának!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást