Otthon / Szórakozás

Április 4–10.: Összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb programjait!

Április 4–10.: Összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb programjait!

Igazi tavaszi programokat gyűjtöttünk most egy csokorba nektek a kultúra legkülönfélébb területeiről, így az irodalom, a zene, a filmek és a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják köztük a kedvükre valót! Jó szemezgetést! 🙂

HÉTFŐ – április 4.

Séta a japán kertben – Fuga

A gyönyörű, egzotikus japán kertekről hallgathatsz meg egy érdekes előadást a Fugában, ahol az Örök-Zöld Klub és az ICOMOS MNB Történeti Kertek és Kertművészeti Együttesek Szakbizottsága programsorozatának keretében Szántó Catherine PhD-s tájépítész hallgató mesél ezekről a csodálatos terekről.

Andrej Tarkovszkij : Stalker vetítés és koncert – Auróra

Ha még nem láttad volna Tarkovszkij mesterművét, a Stalkert, akkor itt az alkalom, hogy pótold! Az orosz kultúráról és társadalomról, valamint az emberiség jövőjének kérdéseiről elmélkedő alkotás megtekintése után pedig még egy experimentális koncerten is részt vehetsz!

KEDD – április 5.

Adatgalaxisok – Cyberpunk és poszthumán fantáziák – Fuga

Az Adatgalaxisok című előadássorozat keretében négy állomáson keresztül fedezheted fel a cyberpunk művészetet. Szó lesz az érző gépekről, a gépesített emberről, a hálózatra kötött társadalom elméleti kérdéseiről, cyberpunk filmekről és könyvekről, valamint poszthumanista jövőképekről. Az első előadást Sós Dóra és Rétvári Márton tartja, témájuk a Poszthumanizmus a videójátékokban lesz.

Spiró György 70 – Petőfi Irodalmi Múzeum

A kortárs magyar irodalom óriásának 70. születésnapja alkalmából rendez irodalmi estet a Petőfi Irodalmi Múzeum a Magvető Kiadóval és a Digitális Irodalmi Akadémiával közösen. Less be a Kossuth-díjas író, költő univerzumába!

SZERDA – április 6.

Badacsony New Yorkban – New York Cafe

Ezen az esten a Badacsonyi Borvidék mutatkozik be és vonultatja fel legkiválóbb pincészeteinek borait. Megismerheted a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, és természetesen finomabbnál finomabb borokat kóstolhatsz!

Prof. Dr. BAGDY EMŐKE előadása – Belvárosi Színház

Prof. Dr. Bagdy Emőke nevét talán már te is hallottad, esetleg olvastad is valamelyik könyvét. A hazai pszichológiai szakma egyik legismertebb képviselőjének szerdai előadásán a derű, a humor, a nevetés és nevettetés pszichológiája lesz a téma.

CSÜTÖRTÖK – április 7.

A Magyar Jazz Ünnepe 2016  0. Nap  Budapest Jazz Club

Ha szereted a jazzt, azért, ha pedig még nem nagyon ismered, azért érdemes ellátogatnod a Budapest Jazz Clubban megrendezett ünnepre!

A Magyar Jazz Szövetség által szervezett eseménysorozaton tehetséges fiatalok és idősebb, már neves jazz zenészek lépnek fel, így méltán nevezhető az év egyik legrangosabb hazai jazzeseményének ez a rendezvény.

A 0. napon többek között a Bartók Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszék hallgatóinak előadását fülelheted meg!

PÉNTEK – április 8.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Mi jelentené jobban a komor, hűvös napok végét és a virágzó, napsütéses, szabadban bulizós időszak kezdetét, mint a BTF? 🙂 A nyitónapon többek között a Fel a fejjel Budapest! építészeti projekt programján vehetsz részt, valamint meghallgathatod a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjét a Müpában!

Oldtimer Show – Magyar Vasúttörténeti Park

Ha olyan programot keresel, amit a pasid is biztosan élvezne, megtaláltad! Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer rendezvényén 500 veterán jármű felvonulását nézhetitek végig – autók, motorok, traktorok, buszok, gőzmozdonyok, teherautók minden mennyiségben, ráadásul kézműves vásár is lesz!

SZOMBAT – április 9.

Tavaszi Etyeki Piknik – Gasztrosétány

Belekóstolnál a tavasz ízeibe? Akkor hétvégén irány a Tavaszi Etyeki Piknik, ahol az italokról a Piknik Borkollégium és a kiváló etyeki vendégborászok gondoskodnak, a helyi kerti kincsek és a házias ételek mellett pedig kulturális és gyermekprogramok, valamint kézműves vásár is vár!

Áprilisi Bringabörze – Ki a szabadba! – Dürer Kert

Itt a tavasz, úgyhogy végre újra előkerülhetnek a bringák! Ha szükséged lenne néhány új alkatrészre jó áron, esetleg egy teljesen új járgányt vennél, a Bringabörzén ezt megteheted! Ráadásul te is jelentkezhetsz árusítónak!

VASÁRNAP – április 10.

Verslavina könyvbemutató – Petőfi Irodalmi Múzeum

A Lackfi János, Szabó T. Anna szerzőpáros által a közösségi médiában indított kezdeményezés lavinaként söpört végig a neten.

Ennek eredményeként született meg a #Verslavina (A nő meg a férfi) című versantológia, amely bebizonyította, hogy nem csak a költők, de a költészet iránt érdeklődők is szívesen megosztják gondolataikat másokkal.

Ezzel a kötettel ismerkedhetsz meg jobban ezen a délutánon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást