Család / Életmód

Anyaság napjainkban – Egy kutatás feltárja mit is jelent

Anyaság napjainkban – Egy kutatás feltárja mit is jelent

A Pandora összefogott Helena Christensennel, Prenille Teisbaekkel és Iris Golddal, hogy személyes történeteiken keresztül tárják fel, mit jelent az anyaság napjainkban.

A Pandora küldetése, hogy felkutassák, mit is jelent napjainkban a szeretet. Anyák napja alkalmából az ékszermárka történeteken keresztül nyújt betekintést az anyaságba és abba, hogy hogyan ad erőt az anyai szeretet a mai nőknek.

Az ikonikus szupermodell, Helena Christensen édesanyjával Elsával, a kreatívigazgató Pernille Teisbaekkel és az énekes-szövegíró Iris Golddal közösen osztotta meg a Pandorával személyes tapasztalataikat az anyaságról. Az ő személyes vallomásaikat kiegészítik egy kutatás eredményei, melyben világszerte 9000 nő vett részt, hogy feltárják, mit jelent az anyaság napjainkban.

A szeretet az anyaság legnagyobb ereje

A három édesanya az anyai szeretetről mesél – mind különböző fázisát élik át az anyaságnak. Helena és édesanyja visszaemlékeznek, milyen volt végignézni, ahogy gyermekeik felnőtté válnak; Pernille a beszélgetés idején épp terhes volt, miközben ikreit nevelte, Iris pedig az előző évben adott életet gyermekének. A beszámolókból egyértelművé válik, hogy az anyaság középpontjában a szeretet áll, az anyai szeretetet Helena Christensen így foglalja össze: 

„Amikor gyermeked születik, majdnem olyan, mintha egy üveget megtöltenél annyi tiszta szeretettel, erővel, reménnyel és magabiztossággal, amennyivel csak lehetséges, hogy kitartson életük végéig.”

Ez az érzés köszön vissza a globális kutatás eredményeiben is, amik azt mutatják, hogy a szeretet az anyaság legnagyobb ereje. Hét válaszlehetőség közül a válaszadók több mint harmada (38%) mondta azt, hogy a gyermekük iránt érzett szeretet adja nekik a legtöbb erőt. Amikor az anyasággal kapcsolatos érzéseikre kérdeztek rá, az anyák világszerte a boldogságot (38%), büszkeséget (34%) és a szeretetteliséget (30%) jelölték meg az első helyeken.

Az anyaság elfogadást és érzelmi érettséget hoz

Az önszeretet és az elfogadás az anyaság kulcsvonásai. Amikor arra kérték őket, hogy definiálják ezeket a fogalmakat, az anyák majdnem kétharmada (63%) választotta az „elfogadni, hogy nincs tökéletes anya” válaszlehetőséget, míg 45%-uk azt mondta, hogy nem engedik, hogy mások véleménye negatívan befolyásolja őket. Iris Gold erről így nyilatkozott: „az anyává váláshoz kapcsolódó legnagyobb erő, hogy nem törődsz annyit azzal, hogy más emberek mit gondolnak. Bárcsak elég magabiztos lettem volna, hogy így érezzek, mielőtt megszületett a fiam.” Pernille hasonlóan érez, és arról is vall, hogy „gyerekeket nevelni nagyon nehéz. Ez egy egyensúly, amit még nem tanultam meg, de úgy érzem, hogy minden nap tanulom.”

Az anyaság napjainkban 

A válaszadók majdnem háromnegyede (72%) hisz abban, hogy az édesanyák ma nyíltabban szeretnek, mint a korábbi években. Az, hogy egy nyitottabb és szociálisan tudatosabb társadalomban élünk, megmutatkozik abban is, ahogy az anyák kifejezik a szeretetüket, beleértve azt is, hogy a gyermekeiket önmagukért szeretik, nem azért, akiknek korábban elképzelték őket (58%) és elfogadják a partner- és karrierválasztásaikat is (51% és 49%). 

Vita Clausen, a Pandora Global PR and Influencer Directora azt mondja: „a Pandoránál missziónknak tekintjük, hogy erőt adjunk az embereknek ahhoz, hogy kifejezzék, kik is ők és hangot adjanak annak, amit szeretnek. Azzal, hogy megmutatjuk az anyai szeretet brilliáns és egyedi aspektusait napjaink világában, reményeink szerint erőt adunk, ünnepeljük és köszönjük az anyákat, szerte a világon ezen az Anyák napján.”

Nézd meg Helena Christensen, Iris Gold és Pernille Teisbaek őszinte vallomásait az anyaságról a Pandora “An Exploration of Love” filmsorozatának részeként itt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást