Ez az oka annak, hogy sokszor még a legcsodálatosabb nőket is elhagyják

Ez az oka annak, hogy sokszor még a legcsodálatosabb nőket is elhagyják

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez az oka annak, hogy sokszor még a legcsodálatosabb nőket is elhagyják

Hiába a sok csalódás, a szakítások, a negatív példák, egyszerűen szeretünk hinni az igaz szerelemben. Abban, hogy előbb-utóbb megtaláljuk a párunkat, akivel mindaz működni fog, ami az előzőekkel sosem sikerült. De néha nagyon nehéz erős lábakon tartani ezt a hitet, ha azt látjuk, hogy körülöttünk még a számunkra tökéletesnek tűnő nőket is elhagyják időnként…

Biztos, hogy te is láttál már valódi példát erre a szituációra. Van egy női ismerősöd, aki tényleg csodálatosnak tűnik. Odafigyel a sportolásra, az étkezésre, szép a haja, hibátlan a bőre, és még ha szeretnéd is ezek miatt utálni, egyszerűen nem tudod: annyira kedves, jófej, vicces, hogy igazából inkább barátkoznál vele, mint hogy ellenfeledként tekints rá. És akkor ott van a pasija, akivel egyszerűen tökéletesen boldogok együtt.

Legalábbis látszólag így volt, mert aztán a férfi úgy dönt, hogy inkább szakít, és továbblép. 

De miért? Miért van az, hogy még a látszólag tökéletes nők sem ússzák meg csalódás nélkül? Persze az tény, hogy valójában csak a kapcsolat két tagja látja igazán tisztán a helyzetet, és kívülállóként maximum egy kis szeletre van rálátásod. De ha már jól ismered az adott személyt, és tényleg nagyon szuper csaj, akkor nem csoda, hogy értetlenül állsz a dolgok előtt. Talán nem is sejtetted eddig, de valójában három nagy oka is lehet ennek a helyzetnek!

1. Nem érzik elég jónak magukat

A férfiak saját bevallásuk szerint nagy nyomás alatt érzik magukat, ha a „tökéletes nővel” randiznak. Persze elméletben erre vágynak: egy olyan barátnőre, aki minden szempontból kiemelkedő és különleges. Csakhogy amikor belekerülnek a kapcsolatba, hamar úgy érzik, hogy nem tudnak megfelelni minden elvárásnak. Mintha ők kevesek lennének egy ilyen csodálatos nő mellett, amit idővel megérez az egójuk is. Amikor Ez az oka annak, hogy sokszor még a legcsodálatosabb nőket is elhagyjákpedig az önbizalmuk csökkenésnek indul, egyre frusztráltabbak és boldogtalanabbak lesznek, amit azzal kompenzálnak, hogy inkább kilépnek a kapcsolatból, és ismerkedni kezdenek.

2. Semmit sem irányít

Az első pontból fakad, hogy a férfi idővel a kapcsolatban úgy érzi, hogy ő és a barátnője nem is igazán egyenrangú felek: sokkal inkább tekintenek egymásra versenytársként. Minden alkalommal, amikor a „tökéletes nőnek” van igaza, csak arra tud gondolni, hogy megint ő tévedett. Ha ez keveredni kezd az érzéssel, hogy semmit sem irányít a kapcsolatban, az csak ront a helyzeten.

Persze félreértés ne essék, szó sincs arról, hogy egy pasinak kell irányítania! Inkább arról van szó, hogy vannak bizonyos döntések a kapcsolatotokban, amit te hozol meg, van, amit inkább ő, és rengeteg olyan is, amiket közösen kell meghatároznotok! Ha ez nem teljesül, elnyomva érzi magát, és hiába voltak a te döntéseid a legjobbak, mégis boldogtalanná válhat.

3. Túl sok a különbség

Hallottuk már, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de gyakorlatban sajnos legtöbbször kiderül, hogy a nagyon eltérő emberek egyszerűen nem tudnak sokáig együtt maradni. Ez így van akkor is, ha esetleg egy férfi megtalálja azt a csodálatos nőt, aki tényleg minden szempontból szuper, de mégis túl sok közöttük a különbség.

Például a lánynak szuper karrierje van, tudja, mit szeretne a jövőben, míg neki fogalma sincs, mi legyen a következő lépés. Az egyikük családot szeretne hamarosan, a másik még a gondtalan szórakozásra szeretne fókuszálni. Hiába tökéletes minden, ha hosszú távon nem közösek a célok, lehet akármilyen szuper egy páros, az idő próbáját nem fogják tudni kiállni..

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!