Amit a nők megnéznek a férfiban

Amit a nők megnéznek a férfiban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amit a nők megnéznek a férfiban

A szépség relatív dolog. Nem lehet elvárni, hogy minden embernek egyforma ízlése legyen.

Vannak, akik kifejezetten a markánsabb, karakteresebb emberekhez vonzódnak, még akkor is, ha az nem kifejezetten egy alfahím.

Nem könnyű manapság nőnek lenni. A párválasztás útvesztőiben sem. Megannyi férfi közül válogathatunk, akik szinten kivétel nélkül más-más stílust képviselnek. Minden kornak meg volt a maga varázsa és a maga férfiideálja. Egy bizonyos típus, ami hosszú évekig lázban tartotta az akkori nőket. Az új évezred elejétől, egyre megváltoztak ezek a szokások. Már nem csak a régi jól bevált szempontok alapján választunk magunknak társat. Egyre fontosabbak lettek a külsőségek és természetesen az egzisztencia. Vagyis az a legjobb, ha ez a kettő együtt jár.

Az más kérdés, hogy ilyen pasit nem nagyon találni. Érdekes, hogy az ezredforduló után egyre inkább megjelentek és máig nagy népszerűségnek örvendenek, az úgynevezett androgün férfiak. Ez a speciális fogalom, a kissé feminim, nőies vonású hímekre jellemző, és ha körül nézel, biztos te is sok ilyet találsz már a környezetedben. Ide sorolhatóak, a szintén óriási népszerűségnek örvendő metroszexuális pasik is, akik meg azzal tűntek ki a tömegből, hogy bár férfias jegyeiket megtartották, mégis sok női szokást és vonást felvettek a repertoárjukba, mint például a rendszeres kozmetikai kezelések, a szépítkezés, vagy akár teljes szőrtelenítés.

Szerencsére azért még szép számban akadnak nők, akik a régi, igazi macsós pasikra buknak. Legyen vékony és lányos, vagy markánsabb és férfiasabb, egy biztos, a nők most is erősen szelektálják a pasikat a párválasztás során. Rengeteg kritérium van, aminek meg kell felelni egy számunkra tökéletes hímnek, na de járjunk utána, hogy pontosan mik is ezek a fő tulajdonságok, amire modern kori napjaink női buknak!

Fő a szimmetria

Akinek arányos és szimmetrikus az arca, az bizonyítottan több figyelmet kap a külvilágtól. A tanulmányok szerint, a nőknek sokkal jobban bejön az a férfi, akinek szép, szimmetrikusak az arc felei. Állítólag, a szimmetria, vizuálisan sokban hozzájárul ahhoz, hogy szexibbnek és fiatalabbnak, tehát potenciálisabbnak lássuk az ilyen arcberendezéssel ellátott egyént.

A pillantás ereje

Egy nő attól függően választ ki egy bizonyos férfitípust, hogy mit vár el az adott kapcsolatot illetően. Legalábbis ezt támasztja alá, egy nemrégiben végzett kísérlet, melyben több száz nőt ültettek oda a számítógép elé, és egy komputeres grafika segítségével alkotott férfiarcokról kellett véleményt formálniuk. Egyértelműen kimutatták, hogy a nők sokkal jobban biztonságba tudták magukat érezni egy olyan férfi mellett, akinek a pillantásában volt némi nőies gyengédség.

Úgy látszik, mégsem olyan megalapozatlan dolgok ezek, hogy van valami vonzó a nőies férfiakban.

A járás menete

Egy amerikai kutató, David Lieberman azt állítja, hogy azok a férfiak, akik járás közben erőteljes, és nagy lépésekkel sétálnak, erősebb szexepillel bírnak. Lieberman szerint, az erős és magabiztos járás egyfajta szexis kisugárzást biztosít, és ez a lazaság azt is megköveteli viselőjétől, hogy az illető sokkal vonzóbbnak és fiatalabbnak hasson.

Harci sebek

Rengeteg tanulmány támasztja alá azt a tényt, miszerint a nők, sokkal vonzóbbnak tartják azokat a férfiakat, akiknek testén, de különösen az arcán, vágási hegek, forradások, vagy egyéb sérülések nyomai láthatók. Ugyanis tudat alatt, a nők, a sebhelyeket az egészséggel és a bátorsággal kapcsolják össze. Ez minden kultúrában erősen dominál, de kimutatták azt is, hogy a nyugati nők kultúrájában a legmagasabb ez az arány. Tehát lányok, tessék leugrani az edzőterembe, és felcsípni az első, törött orrú, horpadásos bokszolót!

Mások véleménye

Talán furán hangzik, de igaz! Egy Aberdeeni egyetem pszichológusa, Ben Jones, ugyanis bebizonyította, hogy a legtöbb nőnek fontos a többi nő véleménye, amikor a szépségről van szó. Különösen igaz ez a párválasztásra és a férfiakra. A tesztben szereplő nőknek lejátszottak egy videót, melyben különböző férfiak szerepeltek. Többek között azt figyelték, hogy a különböző arcú férfiak, milyen hatást váltanak ki a nőkből. Mosolyognak rajtuk, vagy épp unott arccal vizslatják. Tisztán kiderült, hogy a legtöbb nő ugyanazoknál a férfiaknál mosolyodott el, és ugyanazokkal szimpatizált. Ebből egyértelműen meg tudták állapítani, hogy a nőknek nagyon is fontos a mások véleménye, hogy mit gondolnak az általuk választott hímről.

Sikeres és jól néz ki

Nem új keletű kimutatás, de úgy látszik, még napjainkban is előkelő helyen szerepel ezeken a listákon. Sok kutatás bizonyította, miszerint a fiatalabb nőknek sokkal jobban számít a testi és fizikai vonzerő, az hogy az emberük jól nézzen ki, akivel aztán felvághatnak. Ők általában minden egyéb belső tulajdonságot jóval hátrább utasítottak a fontossági sorrendben. Míg az idősebb, egyre korosodó nők, egyértelműen az egzisztencia, a hatalom, a hűség, a stabilitás és a vastag pénztárca mellett voksoltak. Ez demonstrálja az a nézetet, miszerint az öregebb nők jobbak, és azt is, hogy a kevésbé vonzó emberek hűségesebbek vagy szeretőbbek, mint a jóképű társaik.

Vissza a fára

Rettentően mókás megállapítás, de egy ősemberek, és mai modern emberek koponyáin végzett tanulmány azt állítja, hogy a nők sokkal jobban szeretik azokat a férfiakat, akiknek a felső arccsontjuk rövidebb. A nőstények állítólag, az állatvilágban is jobban szeretik azokat a hímeket, akiknek arccsontja arányosabb volt, a szemöldökcsont és a felső ajkak között. A londoni Természettörténeti Múzeum megállapítása szerint pedig, a nők leginkább azokhoz a férfiakhoz vonzódnak szexuálisan, akiknek arccsontja jobban hasonlít a csimpánzokéhoz. Érdekes, az biztos. Vajon melyikünk szeretne egy majomember mellett ébredni?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást