Párkapcsolat / Szerelem

Amikor tudod, hogy a párod nem az Igazi: bepillantás egy átmeneti kapcsolatba

Amikor tudod, hogy a párod nem az Igazi: bepillantás egy átmeneti kapcsolatba

Az élet sajnos nem tökéletes, a terveink nem mindig válnak valóra, és a szerelem általában nem tart örökké. Emiatt megesik, hogy az életednek egy olyan szakaszában találod magad, amiben tisztában vagy azzal, hogy nem az Igazival vagy együtt, de mégsem állsz készen a szakításra.

Számtalan oka van annak, hogy az emberek miért találnak egymásra és miért alakul ki közöttük a szerelem. Van, hogy két ember hosszú ideig barátságban él, és egyik pillanatról a másikra jönnek rá arra, hogy többet éreznek. Máskor egy villámcsapás alatt következik be a dolog; belépsz az ajtón, meglátsz egy srácot, összenéztek, és azonnal tudod, hogy meg kell ismerned. Néha pedig az élet úgy hozza, hogy ezek a kapcsolatok csak ideig-óráig tartanak, és te tisztában is vagy ezzel. De mégsem érzed úgy, hogy azonnal tovább kéne lépned.

Az okok sokszínűek lehetnek

Az egyik leggyakoribb oka az átmeneti kapcsolat létrejöttének az, hogy nem ugyanarra vágytok a jövőben. Találkoztatok egy életszakaszban, amikor mindketten ugyanott tartotok, de csak pár év kérdése, hogy külön útra lépjetek. Te szeretnél esküvőt, családot és babát, ő pedig sosem vágyott erre. Talán már volt korábban házas, és született gyermeke, ebbe pedig még egyszer nem akar belevágni. De az is lehet, hogy ő mindig is utazgatni akart, hátrahagyni mindent, és új életet kezdeni a tengerparton, míg te nem tudsz elszakadni az itthoni barátaidtól, családodtól.

Sokszor az érzelmek teljes elmúlása jelzi azt, hogy akivel együtt vagy, nem örökké lesz melletted. A rózsaszín ködös szerelem elmúlt, a másik idegesítő szokása felerősödött, és a viták még inkább előtérbe kerültek.

Gyakran érzed azt, hogy nehéz időszakon mentek keresztül, és hiába találtok megoldást ezekre, valahogy mindig visszatérnek. Érzed, hogy fáradsz, és egyre kevésbé akarsz kitartani, de tudod, hogy ha most azonnal szakítanál, az még rosszabb lenne. A kényelem és a biztonság adott, minden más pedig ismeretlen; bár magadnak sem ismered be, de gyűjtöd az erőt ahhoz, hogy kilépj afelé, amit nem ismersz annyira.

És bármennyire is nehéz elfogadni, vannak azok a kapcsolatok, amelyek teljes titokban születtek, és úgy is érnek véget. Amikor az egyik félnek kapcsolata van, amit nem akar otthagyni, de vágyik az izgalmakra, valami újra. A szerető szerepét betölteni minden, csak nem hálás dolog, de a szívnek sem könnyű parancsolni. Az eszed tudja, hogy menni kell, mert nincs jövő, de a szíved még nem akar elmenni. Mindegyik helyzet bonyolult, és mindegyik erőteljesen halad egy olyan irányba, amit sosem akarnak meglátni a felek.

Úton az elkerülhetetlen felé

Együtt lenni valakivel, akit szeretsz, de mégsem az Igazi számodra, egyáltalán nem egyszerű. Olyan, mintha folyamatosan a fejetek felett számolna vissza egy időzítő, mert tudod, hogy egyszer vége lesz. De ha szereted a párodat, mindezt nem tudod egyik pillanatról a másikra eldobni.

Ezerszer is átgondolod, a szívedre vagy az eszedre hallgass, milliószor is átveszed magadban, hogyan változtathatnál, de végül mindig ugyanarra a következtetésre jutsz.

Ahhoz, hogy megtaláld az Igazit, aki feledteti veled a szomorúságot, el kell engedned azt, aki csak ideiglenesen tölti be ezt a szerepet. De senki sem várhatja el tőled, hogy ezt egyik napról a másikra tedd!

Képek forrása: unsplash.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást