Amikor egy szeretted skizofréniával küzd – hogyan lehet ezzel együtt élni?

Amikor egy szeretted skizofréniával küzd – hogyan lehet ezzel együtt élni?

Címlap / Életmód / Egészség / Amikor egy szeretted skizofréniával küzd – hogyan lehet ezzel együtt élni? / 3. oldal

4. Bátorítsd a folytatásra

Egy dolgot tudnod kell! Nem te vagy a felelős azért, hogy a skizofréniával küzdő szeretted kezelése gondok nélkül haladjon előre. Sajnos megesik, hogy nemet mondanak, abbahagyják, és te ebbe jogilag nem szólhatsz bele. Azonban támogathatod őt!

Egy ilyen pszichés betegséggel küzdő ember nehezen tudja megjegyezni az időpontokat, a kezeléseket, és emiatt könnyen el is feledkezhet ezekről. De ha te mindig figyelmezteted őt, elkíséred, és biztatod arra, hogy milyen jót tesznek neki az orvosok, sokkal nagyobb eséllyel fog hallgatni rád. Ha viszont nem elégedett a kezeléssel vagy az orvosával, nyugtasd meg, hogy mindenen lehet változtatni, de ilyenkor azért mindig egyeztess először a doktorokkal, mert abbahagyni valamit a tudtuk nélkül nagyon veszélyes lehet.

Minden téren nagyon megerőltető végignézni azt, ahogy egy számodra fontos személy ilyen problémákkal küzd, ezért neked kell erősnek maradni – egy ideig. Nem baj, ha sírnod kell, ha úgy érzed, nincs erőd folytatni, hiszen ez természetes reakció; de ilyenkor ne félj segítséget kérni másoktól.

Képek forrása: unsplash.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást