Az oka, amiért az érzékeny és érzelmes nők gyakran problémás partnert vonzanak be

Az oka, amiért az érzékeny és érzelmes nők gyakran problémás partnert vonzanak be

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az oka, amiért az érzékeny és érzelmes nők gyakran problémás partnert vonzanak be

Szeretnénk azt gondolni, hogy az érzelmes, odaadó nők előtt-utóbb megtalálják a szerelmet, de valljuk be, a valóság ennél jóval komplikáltabb. Sokszor látjuk azt, hogy épp a legérzelmesebb emberek vonzzák be maguknak a toxikus kapcsolatokat, és azokat a partnereket, akik elérhetetlenek, önzők vagy megbízhatatlanok. Ha te is hasonló helyzetben jársz, jó, ha tudod, hogy ezzel nem vagy egyedül!

Az igazán érzelmes emberek egyik jellemzője, hogy hatalmas empátiával és megértéssel rendelkeznek. Könnyedén beleképzelik magukat a másik cipőjébe, szívesen segítenek, és akár órákig elhallgatják a másik mondanivalóját. Nem csoda, hogy bárki szívesen tölt időt a társaságukban, hiszen egy-egy beszélgetés néha felér egy terápiás kezeléssel! Azonban épp jó szándékuk és naivitásuk miatt nem veszik észre azt, ha olyan személy kopog az ajtajukon, akit nem kellene beengedni.

Kutatások szerint ugyanis a nárcisztikus személyiségtípusú emberek mágnesként vonzódnak az erősen érzelmes és érzékeny lelkekhez. Ők azok, akikből hiányzik az empátia, de tisztában vannak ennek fontosságával, ezért tudat alatt ki akarják tanulni — legalább annyira, hogy egy külső szemlélőnek ne tűnjön fel ennek hiánya.

Vágynak arra, hogy körbeugrálják őket, hogy megkapják azt az önbizalomerősítést, amire folyamatosan szükségük van, ugyanis a nárcisztikus emberek igénylik az állandó visszacsatolásokat. Bármennyire is azt hiszik, hogy ők mindenki felett állnak, a legapróbb dolgok is kizökkentik őket.

És itt jön a képbe egy nagyon érzelmes személyiség, aki sajnos automatikusan vonzódik azokhoz, akiknek szükségük van a segítségre.

Nem tehetnek róla, egyszerűen ilyenek! Ők szeretnek gondoskodni, vigyázni másokra, osztozni a jó és rossz érzelmekben, mert ezáltal érzik azt, hogy egy közös egységet alkotnak. Hogy van ott egy láthatatlan, de annál erősebb kötelék köztük és a párjuk között. Sajnos sokszor még csak észre sem veszik, hogy kihasználják őket, sőt, általában nagyon ügyesen gyártanak magyarázatot az ilyen helyzetekre.

„Sok dolga van a munkában, persze, hogy nem válaszol az üzeneteimre.” 

„Alig találkoztunk az elmúlt hetekben, de csak azért, mert pihenésre van szüksége.” 

Egy kívülállónak egyértelmű a helyzet, de ők olyannyira hisznek az őszinteségben, hogy fel sem merül bennük a gyanakvás — legalábbis az első néhány rossz tapasztalatig.

romanlisovy/depositphotos.com

Azonban ha az egyik fél folyamatosan ad, míg a másik csak kapni szeretne, egy párkapcsolat pillanatok alatt egyoldalúvá válik. A nárcisztikus személyiség megnyeri mindazt, amire vágyik: az érzelmes típus szenvedélyét, gondoskodását, szeretetét és korlátlan idejét, míg utóbbi csak fáradtabbá és fáradtabbá válik.

És ekkor érkezik el az a pont, hogy a lelki kimerültség miatt még több időt akar tölteni a partnerével, abban a reményben, hogy majd emiatt visszakap egy kicsit abból a gondoskodásból, amire szüksége van.

A nárcisztikus személyiség viszont nem szereti, ha mások döntenek helyette, és egy ilyen helyzetben a párját kétségbeesetten ragaszkodónak találja. Ez az oka annak, hogy elkezd eltávolodni, de épp csak annyira, hogy a másik fél ne akarjon szakítani, vagy új pár után nézni.

Ezek a toxikus kapcsolatok évekig is elhúzódnak, míg végül az egyik fél a szakítás mellett tud dönteni. Hogy melyik lesz az, mindig változó. Van, hogy a nárcisztikus személyiség úgy érzi, már mindent megkapott a partnerétől, amit csak lehet, és új kapcsolatot kezd keresni. És megesik, hogy az érzelmes típusú ember szemét sikerül épp annyira felnyitni, hogy rájöjjön, mi történik körülötte.

Ha te is jártál már ebben a helyzetben, jó, ha tudod, hogy a nárcisztikus személyiségek ügyes manipulátorok és színészek, akik eleinte tökéletesen megjátsszák az odaadó partnert. De ez sosem tart örökké. Figyeld a jeleket, hallgasd meg a kívülállók véleményét is, mert csak így tudod kiszűrni, ki érdemli meg valójában az idődet!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást