Ne vedd túl komolyan az álomképeket! Az üzenetüket, viszont igen

Ne vedd túl komolyan az álomképeket! Az üzenetüket, viszont igen

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ne vedd túl komolyan az álomképeket! Az üzenetüket, viszont igen / 2. oldal

Szerelmes álmok

Álmunkban a szerelmi életünk egy brazil szappanoperához is hasonlíthat, ezért nem érdemes túl komolyan venni. Legjobb, ha szubjektív tapasztalataink fejében értékeljük át, ugyanis az álmok jelentése kapcsán meghatározó, hogy a múltbéli, a vágyott, vagy az aktuális párkapcsolatunk éppen milyen fázisban van. A megcsalás gyakran az ettől való félelmet szimbolizálja és nem feltétlen azt, hogy a pár egyik fele hűtlen volt.

Nem tanácsos tehát ébredés után nekirontani a párodnak, ha éppen hasonlót álmodtál. Aztán olyan is van, hogy valakivel újra és újra szerelmes pillanatokba bonyolódsz álmodban, akivel az életben még semmi nem alakult ki köztetek. Ez lehet egy plátói szerelem, vagy akár egy jelzés neked, hogy fizikai vonzalmat táplálsz az illető iránt. 

Halálos álmok

A szerelmes témájú álmok mellett a másik leggyakoribb jelenség a halállal kapcsolatos álmok. Ezek még jobban felzaklatják az embert, teljesen érthető módon. Krúdy szerint, ha megálmodod valaki halálát, az illető még jó sokáig fog élni. Freud ennél jóval racionálisabb magyarázatot ad rá. Szerinte a halál esetében leggyakrabban valamilyen tudatalatti félelmet, hiányérzetet vagy lelkiismeret-furdalást ábrázol, azonban sokszor pusztán egy rémmese valósul meg éjszaka a sötéttől, ismeretlentől való félelem megnyilvánulásaként.

Tehát, ha az estét egy izzasztó horrorral zártad, ne lepődj meg, ha esetleg a félelmetes főszereplő meglátogat álmodban is. Legjobb, ha az ijesztő filmeket nem elalváshoz tartogatod. Ilyenkor érdemes olyan filmet nézni, könyvet olvasni, ami megnyugtat és nem zaklat fel. Bármilyen kép is jelenjen meg álmodban, próbáld átgondolni, kielemezni, hogy mit is próbál számodra átadni tudatalattid. Érdemes akár naplót vezetni álmaidról, mely alapján nyomon követheted, hogy milyen sűrű az ismétlődés egy-egy témában.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást