Divat / Stílus

Az alkatodhoz illő megfelelő táska

Az alkatodhoz illő megfelelő táska

A táska divat folyton változik, mindig más és más színű, mintájú, méretű és formájú táskák kerülnek divatba. Ezeknek azonban nem csak a divathoz kell idomulniuk, de a te alkatodhoz is. Ezért nem árt, ha tisztában vagyunk néhány szabállyal, amit a táskák kiválasztásánál szem előtt kell tartanunk.

Alacsony testalkat

Ha alacsonyabb vagy, akkor felejtsd el a nagy méretű táskákat, ugyanis csak még kisebbnek fognak mutatni. Válassz inkább kis vagy közepes méretű táskát, közepes hosszúság pánttal. Ha túl hosszú pánttal ellátott táskát választasz és vállra akasztva hordod, akkor valószínűleg néhány centivel lejjebb fog érni, mint a magasabbaknak. Ezzel azt a hatást érheted el, mintha nem a te méreted lenne, csak úgy lógna rajtad, ami mindenképpen kerülendő. Ha mégis ragaszkodsz az ilyen táskádhoz, akkor hordd inkább a tested előtt keresztben átvetve, így rövidebbnek hat.
Zara 29.995 HUF, H&M 5990 HUF

Molett testalkat

Ha nem választasz olyan ruhát, ami kövérít, akkor ne tedd ezt a táskákkal sem. Lehetőleg kerüld a túl vékony pántú táskákat, mert azok csak kiemelik testalkatodat, helyettük válassz inkább olyat, amelyik közepes vagy vastagabb pántokkal van ellátva. Kerüld a túl kicsi vagy a túl nagy méretű táskákat, ezek optikailag erősítenek. Fontos szempont, hogy táskád szélessége legyen kisebb, mint a hosszúsága.

Más szóval állított téglalap alakú legyen, mivel minden függőleges vonal karcsúsít. Tovább javítja a képet, ha a látható varrások is inkább függőlegesen futnak, nem vízszintesen. Színekben nyugodtan használj erőteljesebbeket is, főleg akkor, ha úgy érzed, hogy ruháid színében nem mersz ilyet választani.
Jimmy Choo 1.290 EUR, Zara 24.995 HUF

Alma alkat

Arra mindenképpen figyelj, hogy vagy nagyon hosszú pánton lógó táskát hordj, vagy kézben hordható plikk táskákat. A lényeg, hogy a problémás testrészektől távolabb eső területeken legyen a táskád, vagyis vagy a lábad mellett lógjon, vagy a kezedben (ezért a kézi fogóval ellátott szögletes kézitáska rendkívül előnyös, ugyanis nem a testen lóg). Inkább szögletes alakú táskát válassz, mint kereket, mert a kerek forma csak visszatükrözi testalkatod kerekdedségét.

A hátizsák viselete szigorúan tilos. Ha irodában dolgozol és hasznát veszed az aktatáskának, akkor az is nagyon jó választás lehet. Bátran használj élénk színeket, hiszen ezek elterelik a tekintetet a problémásabb testrészedről. 

Zara 17.995 HUF, Jimmy Choo 1.695 EUR

Körte alkat

Olyan táskát viselj, amely nem a csípőd magasságában van. Inkább javasoljuk a közepes vagy akár kicsit nagyobb méretű, rövidebb pánttal ellátott táskákat, amelyeket ha a válladra akasztasz, akkor is maximum a derekadig érnek. Mivel valójában a csípődet ellensúlyozod vele, ezért bátran nyúlhatsz az élénkebb színekhez és mintákhoz, hiszen az a jó, ha eltereli a figyelmet. Ami mindenképpen tilos, az a fektetett téglalap alakú, csípőig érő táskatípus

Stradivarius 8.995 HUF, Burberry 1.095 EUR

Sovány testalkat

Elméletileg ez az ideális testalkat, bármilyen típusú táska jól áll neked, ha megy a többi ruhához. Arra azért megéri a soványoknak is figyelni, hogy ha túlságosan vékonyak, akkor próbálják ne a nagy méretű táskákat választani. Aki túlságosan csontos alkatnak tartja magát, akkor ellensúlyozhatja azt kerek formájú táskák viselésével.

Zara 24.995 HUF, Stradivarius 5.995 HUF.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást