Nemcsak Alfa- és Béta- hímek léteznek: A Sigma hím lenne az arany középút?

Nemcsak Alfa- és Béta- hímek léteznek: A Sigma hím lenne az arany középút?

Címlap / Szerelem / Nemcsak Alfa- és Béta- hímek léteznek: A Sigma hím lenne az arany középút?

Tudja, mit akar

Most bizonyára azon gondolkozol, ki lehet Sigma férfi az ismeretségi körödben és bizonyára többen is vannak. Legtöbbször a Sigma olyan ember, aki erős, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik, független gondolatvilággal és nem kell fogni a kezét az életben. Nem büszkén páváskodó, de nem is szégyellős, visszahúzódó személyiség.

Nem tipikus jófiú

A Sigma sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de közel sem olyan jófiú, mint első látásra tűnik. A saját szabályrendszere szerint játszik, nem a társadalom által kreált törvények szerint él. Alapvetően jószándékú, de nem talpig becsületes és nem feltétlenül törvénytisztelő.

A jelenben él

Tudja, hogy az élet rövid és ugyan nem gázol keresztül mindenkin hogy előrejusson az életben, de nem is az a meghúzódó típus. Élvezi az életet és ha akar valamit, megszerzi magának, ebben nagyon határozott. Nem a múltban él és nem a jövőn rágódik, hanem a jelenben próbálja meg jól érezni magát.

A saját feje után megy

Nincs szüksége senki jóváhagyására. Ha bizonytalan valamiben, akkor sem mások jótanácsára, hanem a saját ösztöneire hallgat. Nem akar megfelelni senkinek, csak a saját maga által felállított követelményrendszernek, ahhoz viszont hűséges.

Olyan ember, akit meg akarsz ismerni

Nem tipikus Alfahímek, akiknek mindig a központban kell lenniük, de nem is olyanok, mint a Béták, akik szeretnek a háttérben maradni. A Sigma nem keresi a figyelmet, mégis figyelnek rá és éppen ez teszi vonzóvá a nők szemében. Ugyan sok közös vonása van az Alfákkal, de ő nem akar vezető vagy főnök lenni, inkább a háttérből irányít.

El van foglalva a saját gondolataival

Talán túlságosan is. Hajlamos túlanalizálni a helyzeteket, de ez nem belső bizonytalanságból vagy tudáshiányból fakad, éppen ellenkezőleg: intelligens ember, mély gondolatokkal, aki szeret mindent alaposan megfontolni.

istockphoto

Magabiztos

De nem arrogáns és nem olyan figyelmet parancsoló, mint az Alfahím, akinek szüksége van közönségre.  A Sigma egy domináns introvertált ember, akinek nincs szüksége arra, hogy állandóan bizonyítsa magát a környezetének. Nála ez ösztönösen jön belülről, mert tisztában van a képességeivel.

Nem érdeklik a társadalmi elvárások

Nem szereti, ha valaki rá akarja erőltetni azt, hogy mi lenne a helyes, ő úgyis a saját feje után megy. Nem a környezete elvárásainak akar megfelelni, saját értékrendje van és aszerint él. Ha ez nem illik bele a társadalom követelményeibe, őt nem zavarja, a saját útját árja.

Tanul a hibáiból

Ha valamiben kudarcot vall, nem sajnálja magát és nem törik össze, hanem reflektál és tanul belőle. Egy Sigma sosem követi el ugyanazt a hibát és tanulásnak fogja fel a ballépéseit.

Szeret egyedül lenni 

Nincs szüksége másokra ahhoz, hogy jó érezze magát, kevés barátja van, de azokra mindig számíthat. Nem hajlandó az idejét olyanokra pazarolnia, akire nem néz fel vagy nem érzi velük jól magát, inkább elvan egyedül.  

1 hozzászólás

  • Gyula
    2020.10.28., 17:48

    Ez nagyon igaz

    Válasz

Írj egy hozzászólást