Otthon / Dekor

Albérlet update: 10 lakásfrissítő projekt, amit megtehetsz a bérelt lakásoddal

Egy bérelt ingatlant dekorálni nem könnyű feladat. Egyrészt azért, mert nem a tied, így nem érdemes túl sok pénzt költeni rá, másrészt a főbérlők elég szigorúak szoktak lenni azzal kapcsolatban, hogy mit változtathatsz meg vagy cserélhetsz ki a lakásban. Ennek ellenére a lakhelyünk – ha ideiglenesen is – de mégiscsak a mi kis szentélyünk, így természetes, hogy igyekszünk a saját ízlésünkre formálni. Egy kis kreativitással azonban még egy albérlet is újjá varázsolható úgy, hogy a főbérlő ne tudjon belekötni. Íme tíz lakásfrissítő projekt, amit megtehetsz a bérelt lakásoddal.

Fogantyúk lecserélése

A konyhabútor és a komód fogantyúi legtöbbször nem a legújabb dizájnt tükrözik. Nem is gondolnánk, hogy egy ilyen kis változás mennyire átformálja a teret, pedig így van, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Ma már sokféle jópofa foganytú közül válogathatunk, így az ósdi szekrényeket feldobhatjuk úgy, hogy a kis kiegészítője a mi stílusunkat tükrözze. A régi fogantyúkat őrizd meg és kiköltözéskor cseréld vissza.

 

 

 

Öntapadós fólia

A dekoratőr vénával megáldott albérlők legjobb barátja a tapadós fólia, melynek felhasználási területe gyakorlatilag végtelen. Használhatod falra, csempére, bútorra, az alsó és felső konyhaszekrények közé, vagy ahova csak szeretnéd. Mivel vízálló, a vizes helységekben is megállja a helyét és költözéskor csak eltávolítod és kész. 

Olvastad már?  Kell még egy szoba? Kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

 

 

 

Új lámpatestek

Az új lámpák vásárlását tekinthetjük befektetésnek, hiszen ezeket az új lakásodba is magaddal viheted majd, így ezekből érdemes minőségi darabokat beszerezni. Egy új, modern lámpatest feldob minden helységet. 

 

 

 

Nagyméretű képek

Ha unalmas, vagy csúnya a fal, dobd fel mutatós képekkel, poszterekkel. Ha a főbérlő nem engedi, hogy fúrj vagy szögelj, oldd meg úgy, hogy egy nagyobb képet vagy posztert támasztasz a falnak, ez is nagyon sikkes megoldás.

 

 

 

Szőnyegek több rétegben

Csúnya a padló? Semmi gond, takard el szőnyeggel! Szőnyegből is érdemes jobb minőségűt venni, hiszen majd ezt is magunkkal vihetjük az új otthonunkba. Stílusos hatást érsz el, ha több szőnyeget használsz „rétegesen”, merz ez nemcsak szépen mutat, hanem az előnytelen padlóból is többet takar. 

 

 

 

Kalapok a falon

Egy egyszerű de nagyszerű módszer arra, hogy az üres, unalmas falat feldobd. Nem gond, ha nem használhatsz szeget, a kalapok könnyűek, így a falra ragasztható fogantyú, vagy a gombostű is tökéletes megoldás. 

Olvastad már?  Japandi, a 2020-as év legkülönlegesebb lakberendezői trendje

 

 

 

Plusz világítás

Ha sötét a lakás és egy helység több fényt kíván de nincs lehetőséged villanyt szerelni, van egy remek tippünk. Ma már sokféle függő világítást lehet kapni, ami egy vezetékből és lámpatestből áll, amit egyszerűen csak be kell dugni a konnektorba és lőn világosság. Tartónak akár egy gázcső is megteszi, de ha nem tudod hova felfüggeszteni, tekerj egy kis kampót a falba.

 

 

 

 

 

Zuhanyfej lecserélése

A zuhanyfej szintén egy olyan tárgy, ami klasszisokkal jobbá teszi a fürdő hangulatát és pofonegyszerű kicserélni. Egy modern, dekoratív zuhanyfejjel sokkal jobb érzés lesz tusolni, mint a régi, vízköves darabbal. 

 

 

 

Le az ajtókkal!

Ha konyha rozoga és ki nem állhatod az ódivatú szekrényeket, vedd le az ajtókat és kész is a divatos, nyílt polcos konyhaszekrény. A konyhaszekrény belsejét díszítheted tapétával, vagy valami jópofa csomagolópapírral, a polcokra pedig dekortárgyakat is tehetsz, így teljesen megváltozik az enteriőr. 

 

 

 

 

 

Washi tape mindenhova

A washi tapasz minden unalmas falat, ajtót vagy bútort újjávarázsol, felhasználási területeinek csak a képzeleted szab határt!