7 alapecset, amivel bármilyen sminket elkészíthetsz

7 alapecset, amivel bármilyen sminket elkészíthetsz

Címlap / Stílus / Arc / 7 alapecset, amivel bármilyen sminket elkészíthetsz

Egy profi smink elkészítése mindig a megfelelő ecsetek kiválasztásánál kezdődik! Szerencsére ma már nem a szivacsos applikátorok korát éljük, nem mindegy azonban, milyen fajta és milyen minőségű ecsethez nyúlsz, ahogy az sem, hogy az eszközt a megfelelő lépésre használod-e. Lássuk most a 7 alapdarabot, amivel szinte bármilyen sminket elkészíthetsz magadnak!

Alapozóecset

Az alapozóecset az egyik legfontosabb, hiszen sokkal egyenletesebben és precízebben tudod vele eldolgozni az alapozódat. A kategóriában persze rengetegféle ecset létezik, de a legjobb, ha tömörebb, vastagabb fejűt használsz, mert ezzel a sminkelés időtartamát is lecsökkented, és a satírozás is könnyebben fog menni.

Ha nem muszáj, akkor az alapozót ne az ecsetre nyomd, hiszen így több festék megy be mélyen a szálak közé, amit később nehéz lesz kitisztítanod. 

Tipp: Az ecsettel mindig az arcod belső feléről (orr melletti rész) kezdd az alapozást kifelé, az áll, illetve a hajvonal irányába.

Korrektorecset

A korrektorecset is egy fontos alapdarab, épp a mérete miatt: mivel kisebb a feje, az alapozóecsettel nehezen elérhető részeken is ügyesen dolgozhatsz vele, és sokkal szebb fedést érhetsz el így, mintha az ujjaiddal vinnéd fel a festéket. 

Ebből az ecsetből is sokféle létezik, de a legjobban egy kisebb fejű, lapos, szintetikus (azaz nem eredeti szőrből készült) verzióval jársz. Ne csak a szem alatti részre használd, hanem a szemhéjadra is ezzel vidd fel a korrektort sminkalapnak!

Tipp: Az ecsetnek mindig a lapos felét használd, mert így nagyobb felületet érsz el vele!

Púder/Kabuki ecset

A púderecseted mindig legyen nagyon jó minőségű – fontos, hogy puha szőrből legyenek a szálak, és ne szúrjon. Általában ez a legnagyobb fejű ecset, hogy minél nagyobb részt elérj vele, formája pedig kerek.

A púderecseteken belül különösen jó választás lehet egy kabuki ecset, amit arról ismersz fel, hogy az alsó és felső szálai különböző szőrből készültek, a tetején lévő szőr pedig mindig el van vékonyítva, hogy extra puha legyen.

Tipp: A púderecsetet mindig körkörösen mozgasd, mert így könnyebben bele tudod dolgozni a port az alapozóba.

Színfelhordó ecset

Ha színt raksz fel a szemhéjadra, mindig egy lapos fejű ecsettel tedd, mert így könnyebben rá tud tapadni a szemhéjadra a por.

Ezen kívül fontos, hogy a színfelhordó ecseted feje ne legyen túl nagy, hogy könnyen és precízen tudj vele dolgozni. 

Tipp: A színt mindig lassú, nyomkodó mozdulatokkal vidd fel!

Satírozóecset

A satírozóecset általában egy puha, finom szálú, közepes fejű ecset. A legjobb, ha ennél a típusnál  eredeti szőrből készültet választasz, mert ebbe könnyebben beletapad a por.

A satír a smink legfontosabb része, ezért itt kiemelten fontos a minőség, egy jobb ecset pedig több évig a hasznodra válhat.

Tipp: A satírozóecsetet két szín találkozásánál használd körkörös mozdulattal, a többi résznél pedig ide-oda húzva.

Szemöldökecset

Mindegy, hogy porral húzod ki a szemöldöködet vagy inkább a zselés tusokat szereted, a megfelelő forma kialakításához biztosan szükséged lesz egy ecsetre.

Fontos, hogy ferdén vágott legyen, hiszen így könnyen ráfekszik majd a szemöldökre, és szuper íveket alakíthatsz ki vele. A mérete mindig legyen a lehető legkisebb, hogy precízen dolgozhass vele!

Tipp: Vigyél fel egy kis szemöldökzselét is az ecsettel a por felrakása előtt, így extra tartós lesz a végeredmény.

Az univerzális Beauty Blender

Oké, talán ez a szivacs nem tartozik az ecsetek családjába, de annyira alap darab, hogy kihagyhatatlan a listáról. A Beauty Blender egy csepp alakú sminkszivacs, ami tökéletes az alapozáshoz, a púder felviteléhez, és a legjobb, ha az arckontúrokat el akarod satírozni.

Mint minden ecsetnél, itt is nagyon fontos a minőség, sok után gyártott verzióval találkoztam már, de egyik se olyan örök darab, mint az eredeti.

Tipp: A Beauty Blendert használhatod még krémek felvitelére is, de ha bevizezed egy kicsit, akkor bármilyen krémes állagú sminket könnyen elsatírozhatsz vele.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást