16 alap darabból 40 viselet! Építsd ki a saját kapszula gardróbodat

16 alap darabból 40 viselet! Építsd ki a saját kapszula gardróbodat

Címlap / Otthon / Dekor / 16 alap darabból 40 viselet! Építsd ki a saját kapszula gardróbodat

Nincs egy göncöm sem!” Bizonyára a te szádat is hagyta már el többször ez a felkiáltás, hiszen valljuk be, minden nő jutott már oda, hogy könyékig turkálva a ruhákkal telepakolt szekrényében úgy érezte, nem talál két olyan darabot, amit egymáshoz illesztve fel tud venni aznap – és még cipőt is találjon hozzá!

Pedig egy kis tervezéssel, és tudatos ruhavásárlással már akár 16 ruhadarabbal is eljuthatsz oda, hogy legyen 40 különböző viseleted, úgy, hogy ebben a 16 alapdarabban még a cipők is benne vannak. Megmutatjuk, hogyan készítheted el a saját kapszula gardróbodat, és hogy milyen darabokat érdemes a tavaszi variációkhoz vásárolnod.

Mi is az a kapszula gardrób?

A kapszula gardrób egy látszólag nagyon minimalista ruhatár, amelyet maximum 30-36 alapdarabból érdemes felépíteni, hiszen ennél több ruhára nincs szükség ahhoz, hogy rengeteg outfitünk legyen. Ha tervezés nélkül, csak tetszés, impulzus alapján vásárolunk ugyanis ruhákat, sajnos abba a hibába eshetünk, hogy bele sem gondolunk, van-e olyan darabunk otthon, amellyel majd tudjuk hordani az újat.

A kapszula gardróbok a stylistok tökéletes módszere arra, hogy néhány alapszínre és anyagtípusra építve olyan holmik legyenek a ruhatárban, amelyek szinte bármelyik darabunkkal kombinálhatók.

A kapszula gardróbokban pedig a cipők közül is maximum 3-4 párra, a táskákból pedig csak 1-2 darabra lesz szükség, amelyek tényleg mindenhez mennek majd, így a felesleges költéseidet is vissza tudod majd fogni egy kicsit.

 

Hogyan fogj neki a gardróbod kiépítésének?

A kapszula gardrób esetén ruhacsoportokban kell gondolkodnunk, amit legkönnyebben úgy képzelhetsz el, mintha egy nagyobb ruhabolt különböző osztályai lennének.

Első körben szükséged lesz egy úgynevezett basic szekcióra, amelyben csak az alapdarabok kapnak majd helyet, melyek színünkben és anyagukban is nagyon semlegesek: ehhez szükséged lesz például egy farmernadrágra és egy fekete nadrágra, egy natúr színű kabátra, egy fehér ingre, egy fekete kardigánra, és 1-2 szürke, fehér, fekete vagy pasztellszínű felsőre.

Ha beszerezted az alapokat, jöhetnek a színesebb, izgalmasabb szabású vagy anyagú darabok, amelyeket tudsz kombinálni a semlegesebb basic dolgaiddal, legyen szó felsőkről vagy alsókról.

 

Kiegészítők és tervezés

Ha megvannak a ruhák, akkor egy fekete, egy barna, egy sportos és egy magassarkú cipőt érdemes beszerezned, illetve néhány sálat és ékszert, az ízlésednek megfelelően. A kendőkből válassz legalább egy fehéret vagy feketét, amit tudsz a színes ruhákkal párosítani, és vehetsz színeset is, amely pedig az alapdarabokhoz fog passzolni leginkább, míg az ékszerek közül is legyen a többség jól kombinálható ezüst vagy arany színű, de bátran válassz például feltűnő nyakéket vagy fülbevalókat, amelyek a basic holmikat teszik majd izgalmasabbá.

A gardróbot érdemes papíron megtervezned, és használj hozzá akár fotókat magazinokból, vagy a konkrét, megvásárolni szándékozott ruhák képét, amiket le tudsz tölteni az üzletek webshopjából, így könnyen átlátod majd, mi mivel kombinálható.

 

Kapszula gardrób a tavaszi szezonra

Mutatunk egy konkrét kapszula gardróbot, amelyet az idei tavaszi szezonra építhetsz ki magadnak. Ebben természetesen fontos szerepet kapnak a dzsekik, köztük szükséged lesz egy pasztell ballonkabátra, egy fekete bőrdzsekire. A tavaszi gardróbban a pulóverekre is szükség van, ezekből fehéret, üde pasztell színt, feketét és valamilyen natúr árnyalatút érdemes beszerezned a basic szekcióhoz, és a hozzád leginkább passzoló színekből pedig az izgalmasabb darabok közé vásárolj. Fekete, fehér és színes blúzokkal lesz mit felvenned az irodába, vagy akár a munka utáni iszogatásra is, amelyeket kombinálhatsz szoknyákkal, szűk fekete vagy farmernadrágokkal is.

A gardróbodba helyet kaphat egy nagyobb válltáska, egy praktikusabb hátizsák, és egy kisebb táska, ha szórakozni indulnál. A cipőid lehetőleg legyenek fekete, fehér és natúr színűek: a szezon miatt mindenképpen legyen köztük félcipő és szandál is, egy elegáns körömcipő és egy pár sportcipő vagy tornacipő is.

Egyberuhákból is vásárolhatsz néhány alapszínt, legalább egy hétköznapi és egy elegáns kis feketét.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást