Az alakodhoz illő ideális sortnadrág

Az alakodhoz illő ideális sortnadrág

Címlap / Stílus / Divat / Az alakodhoz illő ideális sortnadrág

A rövidnadrág, vagy népszerűbb nevén a sort viselése nem mindig egyszerű feladat. Hogy azonban ne csak a meleg miatt vegyük fel, de jól is álljon rajtunk, lássunk néhány alapszabályt a viselésére!

Színválasztás

Ha a figyelmet szeretnénk a sortunkra irányítani, akkor válasszunk egy világos, vagy élénk színű, akár feltűnő mintás darabot.

Ha azonban nem ez a leginkább mutogatásra szánt testrészünk, akkor inkább válasszunk egy sötétebb, kevésbé feltűnő nadrágot.

Összeérő combok

Ha tökéletes a combunk, akkor vegyünk minél rövidebb és szűkebb rövidnadrágot.

Ha azonban összeérnek a combjaink, akkor érdemes kerülni azokat a megoldásokat, amelyek a comb legszélesebb részénél végződnek. Ilyenkor ideálisabb a néhány centivel lejjebb érő sort számunkra.

Vastag combok

Ha eleve vastagabbak a combjaink, akkor sem kell kerülni a rövidnadrágokat.

Érdemes azonban kicsit lengébb, nem combra feszülős szabásokat választani, amelyek nem sokkal a térdünk fölé érnek. Így légiesebb benyomást keltünk és kényelmesebb is lesz a sort viselése.

Narancsbőr

A narancsbőr még nem kizáró ok a rövidnadrág viselésére. Válasszunk azonban kicsit vastagabb anyagból készült sortokat, ezek ugyanis nem engedik átlátszani a narancsbőrt.

Nyugodtan felvehetünk szűkebb fazonokat is ezekből, még karcsúsítani is fognak!

Zsebek

A zsebek a leghatékonyabb fenékformáló eszközök minden nadrágon. Nagyobb fenékre ne válasszunk se túl nagy, se túl kicsi zsebfazonokat, inkább az átlagos méretet részesítsük előnyben.

Figyeljünk arra, hogy a zsebek ne domborodjanak ki túlságosan, ne legyenek tarkák és díszítettek, mert ezek nagyobbnak láttatják méreteinket.

Derékszabás

Egy jól eltalált derékszabás csodákat képesek művelni az alkatunkkal. A csípő fazon inkább a fiús alkatúaknak áll jól, hiszen kicsit szélesíti a csípőjüket.

Nagyobb fenékre pedig inkább ne húzzunk magas derékszabású sortot, mert tovább erősíti az éppen hogy eltakarni tervezett testrészünket.

Hastakarás

Ha van egy kis vagy akár nagyobb hasunk, akkor könnyen láthatatlanná tehetjük azt még a rövidnadrágban is.

Nem érdemes a csípő nadrágokkal kísérleteznünk, mert a nemkívánatos úszógumik kitüremkednek majd a nadrágból, sokkal jobb választás ilyenkor a kicsit magasabban szabott fazon, különösen, ha kisebb rakásokkal is díszítették.

Hosszúság – rövidség

Még a rövidnadrág hosszúságán belül is óriási különbségek lehetnek a hosszúság (illetve a rövidség) szempontjából.

Minél rövidebb egy sort, annál magasabbnak mutatja a viselőjét, mivel optikailag megnyújtja a lábakat. Az alacsonyabbak vagy térdig érő, vagy nagyon rövid fazonokat válasszanak!

Optikai hatás

A sortok kiválóan alkalmasak arra, hogy az alkatunk optikai hatását javítsuk. Hosszítják a lábat, így magasabbnak mutatnak, mint amekkorák vagyunk.

Ezt a hatást tovább fokozhatjuk egy magas sarkú szandál viselésével, ami csak növeli a nőiességet. Egy jól megválasztott hosszabb pólóval pedig a felsőtestünket is tovább nyújthatjuk.  

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!