Akupunktúrával az egészségért

Akupunktúrával az egészségért

Címlap / Életmód / Egészség / Akupunktúrával az egészségért

Az akupunktúra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gyógyászatban és az egészségmegőrzésben. Tudd meg, milyen áldásos hatásokkal rendelkezik és mi mindenben segíthet!

Nyugati elismerés

A legtöbb alternatív gyógymódot a nyugati orvoslás egyáltalán nem ismeri el, és pozitív eredményeit inkább placebo hatásnak tudja be.
Viszont az akupunktúrával egészen más a helyzet, mivel ott sikerességét tudományos alapokra helyezik, éppen ezért egyre több nyugati orvos is szívesen alkalmazza ezt a fajta kezelési módszert, sőt, az egyetemeken is oktatják.

A megrekedt energia

A keleti nézetek szerint akkor alakulnak ki különféle betegségek, ha a folyamatosan áramló életenergia megreked, és blokkok keletkeznek.
Ezek megszüntetésére alkalmas terápia az akupunktúra, mely helyreállítja a csí szabad mozgását. Fontos azonban tudni, hogy nem minden betegségnél alkalmazható, sőt, vannak olyanok is, melyek esetében tilos elvégezni a kezelést.

Akupunktúra a fájdalom elleni harcban

Számos olyan akkut fájdalom létezhet, melyeknél a gyógyszerek hatástalannak bizonyulnak. Ilyenek például a különböző reumás, mozgásszervi panaszok, valamint a migrén.
Vannak olyan esetek, amikor már egyetlen akupunktúrás kezelés is segít, és a fájdalmat mintha elvágták volna (bár legtöbbször sokszor kell megismételni az eljárást)! Hogy mégis milyen problémákra ajánlják a leggyakrabban? izomfeszülés, görcsök, ideggyulladás, izomhúzódás.

Fogyókúra remek segítője

Sokszor fordul elő, hogy akupunktúrát választanak kiegészítő kezelésként a fogyni vágyók. Általában nem is a testbe, hanem a fülbe helyezik a vékony tűket, melyekkel stimulálják a akupunktúrás pontokat, így fokozódik a méregtelenítés, a zsírégetés, valamint az anyagcsere.
Természetesen önmagában nem elég a kezelés, ehhez, be kell tartani egy előírt diétát, viszont kitűnően hozzá tud segíteni a fogyáshoz, illetve felgyorsítja azt.

Pénztárcakímélő

Sokan azért nem fordulnak természetgyógyászhoz, mivel tartanak attól, mennyibe is kerülhet egy-egy kezelés, illetve vizsgálat.
Az akupunktúra egyik jó oldala, hogy a többi módszerhez képest nagyban kíméli a pénztárcánkat, így nem kell azon aggódnunk, vajon hányszor tudunk ellátogatni az akupunktőrhöz.

Fáj-e az akupunktúra?

A legtöbb ember valamennyire tart a tűszúrásoktól, hisz’ a nyugati embereknek nem megszokott, hogy számtalan tűvel a testünkön kell relaxálni.

Pedig a szakszerűen felhelyezett, vékony tűkkel való kezelés fájdalommentes, és csak a problémás területeken érezhet a gyógyulni vágyó enyhe kellemetlenséget, de fájdalom csakis a legritkább esetben lép fel.
A tűk felhelyezése után az egész testet egyfajta melegség járja át, ami az öngyógyító folyamatok beindulását jelzi.

Tartós tűkkel a tartós gyógyulásért

Érdekesség, hogy vannak olyan tűk, melyek napokig, vagy akár hetekig is bent maradhatnak a bőr alatt, így folyamatos stimulálásban tartják az akupresszúrás pontokat.
Ezek a tűk természetesen más jellegűek, sokkal kisebbek és alig észrevehetőek. Leggyakrabban a fülbe szokták elhelyezni és olyannyira fájdalommentes, hogy még az alvásnál sem zavaró.

Alternatívák a tűfóbiásoknak

Azok, akik nem viselik el még a látványát sem a tűknek, több alternatíva között is válogathatnak. Ugyanis ugyanolyan hatékonysággal lehet stimulálni az akupunktúrás pontokat akupresszúrával, tehát pusztán erősebb érintéssel, nyomással.
Amennyiben ez a megoldás sem szimpatikus nekünk, úgy lézeres eljáráshoz is folyamodhatunk, amikor a fény hatását vetik be az adott pontok stimulálása érdekében. Sőt, egyes nézetek szerint ez a módszer még eredményesebb is, mint a tűvel történő verzió, milyen jobban kifejti izomlazító hatását, ráadásul mélyebbre hatol.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást