8 mód, ahogyan kimutathatod férjed iránti szerelmedet

8 mód, ahogyan kimutathatod férjed iránti szerelmedet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 8 mód, ahogyan kimutathatod férjed iránti szerelmedet

A férfiak és nők nagyon eltérő módon mutatják ki szerelmüket.

A legtöbb ember nincs tudatában ennek, és ugyanazt a fajta szeretet kinyilvánítást várja el párjától, mint amit ő nyújt. A nők hajlamosak figyelmen kívül hagyni, hogy a férfiak alapvetően más természetűek, nehezebben de sokkal mélyebben képesek megélni az érzelmi kapcsolataikat.

Persze vannak bizonyos dolgok, amelyeket mindkét félnek éreznie kell, nemre valótekintet nélkül. Ez magába foglalja az együtt töltött időt, kommunikációt, érintést, törődést. A nőknek meg kell érteniük, hogy attól, hogy azt mondják „szeretlek”, a férfi nem fogja ezt érezni – tettekre és bizonyítékokra van szüksége. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell szavakkal is kifejezni érzéseinket, de nem lehet csak ezzel a látszólagos szóval elintézni az egészet. Sok férfi nem is érti mi bántja őt, csak érzi, hogy boldogtalan – ez azért van, mert nem érzi magát szeretve. A férfiakban nehezebben fogalmazódik meg ez a dolog, lassabban reagálják le az érzelmi szegénységet és törődéshiányt, mint a nők.

A férfi nem bonyolult természet, gyerekkorától megszokta az anyai törődést, a kedves szavakat, odafigyelést és támogatást. Ugyanezt szeretné érezni házastársától is. Szóval hölgyeim, itt van pár alapvető mód, ahogyan kifejezhetjük férjünk iránt érzett szerelmünket.

1. Tiszteld őt

A leghatékonyabb módja annak, hogy az ember szeretve érezze magát, ha tisztelettel bánnak vele – ez vonatkozik a mások előtti viszonyra is. Ha a férjedet kineveted, lejáratod, vagy felülbírálod mások előtt, azzal erősen megbántod önérzetét. Ugyancsak óriási hiba megpofozni vagy lekiábálni őt, akár ha kettesben vagytok, akár nyilvánosság előtt.

2. Csodáld őt

Ez összefügg a tisztelettel, mégis a csodálat jobban hízeleg neki. A csodálat nem más, mint olyan szavak és gesztusok kifejezése, amelyek azt fejezik ki, amit te szeretsz benne. Ezt akár testbeszéddel is tudtára adhatod, egy kedves simogatással vagy gyengéd szavakkal is. Különösen szeretik a férfiak, ha humorérzéküket dícséred. Mindig győződj meg arról, hogy jókor fejezed ki iránta csodálatodat. Találd meg azokat az apró dolgokat, amelyeket dícsérhetsz nála, és viszonylag rendszeresen mondd meg neki.

Ne felejtsd megköszönni, ha apró figyelmességeket tesz, mint a kocsiajtó kinyitása. Ne dícsérd mindig ugyanazt a tulajdonságát, mert azt hiheti manipulálni próbálod vagy csak hízelegsz, hogy elérj nála valamit.

3. „Véletlenül” hallja meg, hogy dícséred őt

Ezeket a „cseleket” ritkán vesd be. Nem működnek, ha manipulatívnak tűnsz, szívből és igaznak kell lennie a dícséretnek, valóban úgy kell gondold, amit modnasz. Ha ő épp ott van, amikor barátnődnek dícséred tulajdonságait, akkor biztosan mélyen jól fog esni neki. A mások előtti dícséret nagyon hízelegni fog neki, úgy érzi majd, hogy csodálod és tiszteled őt…és nem alaptalanul.

4. Ő legyen az elsődleges

Ennek az apró dolognak óriási hatása van. A leghatékonyabb módja, hogy kimutasd őszinte szerelmedet. Amikor hazaér a munkából, szentelj időt neki, fogadd örömmel és hagyd abba addigi tevékenységeidet pár percre, hogy érezze mennyire fontos neked.

Ha együtt étkeztek, oszd meg vele a legfinomabb falatokat, nyújts felé a többet, a nagyobbat…az apró figyelmességekből érezni fogja, mennyire fontos számodra. Legyen néha Ő a középpontban, ne várj mindig rajongást részéről, hisz tudod, ha szeretetet adsz, akkor legalább ugyanannyit vissza is kapsz.

5. Figyelj fel arra, amiben erős

Ha valamihez ért, kérd meg hogy segítsen neked abban a dologban. Pl. ha ért a számítógépekhez, kérd meg nézze meg mi a baja a notebookodnak, ha ért a vízszereléshez, nyugodtan kérd meg hogy javítsa meg a kifolyót. A férfiak örülnek, ha a nő segítségére lehetnek és érezhetik, hogy férfiak. Ne feledd szépen megköszönni.

A férfiaknak érezniük kell mennyire nélkülözhetetlenek a nő számára. Hízelegni fog nekik, hogy segíthettek. Viszont, ha elvárásként teszed fel a kérdést, akkor már nem segítenek olyan szívesen, inkább idegesíteni fogja őket a feladat.

6. Bocsásd meg gyengeségét

A férjednek biztosan megvannak a gyengeségei. Mindenkinek megvannak. SOHA ne használd fel ellene! Veszekedések során sok minden kicsúszik a szánkon, de aljas dolog olyan tényeket felhozni, amin nem tud változtatni, és amiről nem tehet. Ettől úgy fogja érezni, lenézed őt és nem tiszteled.

7. Ne hasonlítsd össze senkivel

Az egyik legrosszabb, amit egy nő tehet, ha összehasonlítja párját egy másik férfivel. Ez megalázó és rosszindulatú dolog. A férfiak nem feltétlenül értik meg, hogy ezzel nem azt akartad mondani, hogy a másik férfit nagyobbra tartod, ezért úgy fogja érezni lenézed őt. Ez rosszat tesz önérzetének, negatív érzelmeket szül és megrontja a köztetek levő viszonyt.

8. Ne kelts benne bűntudatot

Számtalan hollywoodi film témájául szolgál…amikor a feleség bűntudatot kelt férjében, hogy ennek leple alatt azt tehessen, amit akar. Manipulálni valakit rossz ötlet, mert előbb-utóbb visszaüt. A férfiakat nem szabad manipulálni, pontosan azért, mert tiszteletet és csodálatot érdemelnek – ha nem, akkor nem ő az ideális partner. A manipulációval hatalomban érzi magát a nő, és megteheti, mert általában jobb érveket tud felhozni férje ellen.

A férfiak nem ilyen jó kommunikációs partnerek, sokszor képtelenek megvédeni magukat és elhiszik, amit fejükre zúdítanak. De ezek az érzelmi zsarolások előbb utóbb űrt váltanak ki a férfiak szívében és elidegenítik maguktól feleségüket. Légy ezért mindig tudatos, és törekedj elkerülni bármilyen manipulatív női eljárást.

Szóval mutasd meg férjednek, hogy igazán szereted. Minden embernek éreznie kell, hogy szeretve van, enélkül üres és céltalan az élet. Ha összekötöttétek életeteket, azt jelenti együtt fogjátok átvészelni az élet viharait, ehhez pedig megértés, szeretet és tisztelet szükséges. Igaz, hogy most legszívesebben megölelnéd őt?
 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!