5 film, ami garantáltan adventi hangulatba hoz

5 film, ami garantáltan adventi hangulatba hoz

Címlap / Kikapcsolódás / 5 film, ami garantáltan adventi hangulatba hoz / 2. oldal

Egyre korábban sötétedik, amit persze megélhetnénk bosszankodva is, de örülhetünk is neki, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy közelednek az ünnepek. Ahelyett, hogy a nyár után sírnánk, kapcsoljuk be a fényeket, kucorodjunk a kanapéra egy pohár borral vagy teával és hangolódjunk.

Aludj csak, én álmodom!

Sandra Bullock 1995-ös romantikus vígjátéka az a film, amit én személy szerint az év bármely szakában boldogan megnézek. Ilyenkor, ősz végén, tél elején már lesem, hogy mikor adják a tévék, hiszen bármelyik részbe örömmel bekapcsolódom. Lucy jegyet árul az állomáson, ahol minden nap felbukkan egy rejtélyes idegen, a lány pedig ismeretlenül is beleszeret. Elkezd álmodozni róla, míg nem egy nap a férfi a vonat alá esik, Lucy pedig megmenti. A kómában fekvő férfi családja azonnal befogadja a magányos lányt, aki az ünnepek közeledtével egyre inkább vágyakozik egyre. Tündéri film arról, hogy az advent néhány hete alatt akár igazi kis csodák is történhetnek.

 

A szív bajnokai

Még egy Sandra Bullock-film, amiből kifejezetten emlékezetes maradt számomra a hálaadás jelenet. A tehetős Tuohy-család otthonába fogad egy hányattatott sorsú, de az amerikai futballban tehetséges fekete fiút, ezzel megbotránkoztatva környezetüket. A fiú, Michael hálaadás estéjén, életében talán először kap rendes, ünnepi vacsorát, így a család, aki már megszokta, hogy az ünnepet meccsnézéssel tölti, hirtelen azon kapja magát, hogy a feldíszített asztal körül újra megéli az ünnepet. Megható jelenet egy megható filmből, amit ráadásul igaz történet ihletett.

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»